Jan Hendriks voert SP-lijst weer aan

VENRAY | Jan Hendriks uit Venray is lijsttrekker van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Vorige week woensdag tijdens de ledenvergadering in De Kemphaan werd Hendriks opnieuw gekozen. Vier jaar geleden was de SP een van de grote winnaars. De partij verdubbelde van twee naar vier zetels, maar belandde toch weer in de oppositie.

Raadslid Joep Gielens uit Oostrum bezet de tweede plaats en nieuwkomer Lizzy Bruno uit Venray staat als de derde op de lijst die 27 namen telt. Bruno heeft al enkele jaren zitting in het bestuur. Ronald van Hal, raadslid en afdelingsvoorzitter, was de vorige keer nog nummer twee achter Hendriks, maar staat nu op de vijfde plek. Op vier en zes staan twee nieuwkomers: Erica van den Akker uit Wanssum en Mohamed Aoussar uit de wijk Brukske. Hekkensluiter is voormalig lijsttrekker en fractieleider Elianne Sweelssen.

De SP doet in Venray voor de vierde keer op rij mee aan de raadsverkiezingen. In 2006 en 2009 behaalden de socialisten twee zetels. In 2014 maakte de SP een flinke klapper en werd met vier zetels de tweede grootste na het CDA. Daarom krijgt de SP nu ook de prominente tweede plek op de kieslijst. Tijdens de ledenvergadering werd ook het voorlopige verkiezingsprogramma besproken. Op 10 januari wordt het programma definitief vastgesteld.

"Het is een eer om opnieuw de SP-lijst aan te mogen voeren", zegt Jan Hendriks. "De afgelopen jaren heeft de SP zowel kritische als constructieve politiek bedreven. Niet alleen in de raad maar ook op straat. We willen voortdurend van mensen horen wat er speelt en samen met hen sociale vooruitgang afdwingen."