Afbeelding
Foto:

Lichtjesoptocht weer populair

Venray | Het was afgelopen (koop)zondag weer een zoektocht naar verstopte pieten in het centrum van Venray. Een hele opdracht voor alle lieve kinderen, ouders en verzorgers, opa's en oma's…maar gelukkig waren er veel slimme kinderen die de pieten konden vinden. Alleen slaappiet vond het niet zo fijn, die zou liever de hele dag slapen in plaats van gevonden worden. Tja…

Toen vervolgens de lichtjestocht startte, was Sinterklaas ook helemaal verbaasd. "Het lijkt wel of er ieder jaar meer en meer lieve kinderen meedoen, wat een plezier om dit zo mee te mogen maken."

Want ook dit jaar weer waren er heel veel mensen aanwezig voor deze traditionele lichtjestocht. Met veel mooie lampionnen: van lampjes die je kunt kopen in de winkel tot en met versierde blikken, zelf gemaakte lampionnen en nog veel meer. Het mooist was nog: iedereen genoot volop van deze speciale wandeling.

Langs de route stonden winkeliers enthousiast naar alle mensen en natuurlijk naar Sinterklaas en zijn pieten te zwaaien. Sinterklaas genoot met volle teugen. "Een jaar lang verheug ik me op deze lichtjestocht en ieder jaar vind ik het nog mooier dan ervoor en zijn er nog meer mensen. Wat doet me dit een deugd, heel graag tot volgend jaar!" De pieten zijn op zaterdagmiddag 2 december nog een keer in Venray. En een kijkje nemen in het Sinterklaashuis in de Rabobank in Venray, waar Sinterklaas nog af en toe slaapt, kan natuurlijk ook altijd.

Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.

Foto: Foto Dom Melskens.


Kerstmarkt

Merselo | Basisschool De Lier in Merselo houdt op woensdag 20 december van 18.00 tot 20.00 uur een kerstmarkt.

Op de markt zijn kerstknutselwerkjes van kinderen te zien, een workshop kerststukjes maken en cupcakes versieren, presentaties van het verenigingsleven van Merselo.

De opbrengst is voor Stichting Tante Lenie.

In een gezinsweek biedt Tante Lenie gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is een onbezorgd samenzijn met aandacht voor elkaar.