Afbeelding
Foto:

Kerstmarkt bij klooster Goch

Goch | Wederom verandert de schilderachtige omgeving van klooster Graefenthal (net over de grens bij Gennep) van 8 tot en met 10 december in een sprookjesachtige kerstwereld, waar iedereen voor een kerstuitje aan het juiste adres is.

Direct achter de poortboog duiken bezoekers door knetterende vuurkorven, fakkels en kaarslicht in een unieke atmosfeer met een mix van traditionele en middeleeuwse houten kraampjes met ambachtelijke cadeaus. Ook in het klooster wordt jong en oud door de kerstsfeer geprikkeld. De bezoekers kunnen onder meer genieten van van minstrelen, brassbands, koren, vuurshows, glühwein, warme chocolademelk en allerlei gerechten. Er is tevens gelegenheid deel te nemen aan de wijnproeverij. Ook is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan de kunsttentoonstelling. Tevens kunnen de bezoekers genieten van een gregoriaanse kerstconcert op 17 december. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Het adres voor de kerstmarkt is Maasstrasse 48-50 in Goch-Asperden. Meer informatie over openingstijden en entreeprijzen is te vinden op www.kloster-graefenthal.de/event/weihnachtsmarkt of verkrijgbaar via telefoon 00492823 9288780.


Rooyal

Venray | In Schouwburg Venray vindt op 3 december een zondagochtendconcert plaats met Orkest Rooyal, het voormalige Seniorenorkest Venray, in samenwerking met Kapela Pohoda uit Panningen. Voor Orkest Rooyal betekent dit de eerste presentatie onder de nieuwe naam, met aangepaste kleding, aan het Venrayse publiek. Kapela Pohoda neemt het eerste uur voor zijn rekening. Rooyal sluit ochtend af onder leiding van Wim van Osch. De entree is gratis.