Afbeelding
Foto:

Hockeyclub start nieuwbouw

Venray | Met een officiƫle eerste schop in de grond zal op vrijdag 24 november om 19.30 uur een aanvang worden genomen met de bouw van het nieuwe clubhuis van Hockeyclub Venray.

"Dit is de beloning van vijf jaar keihard werken door vele vrijwilligers", aldus Roger Sevenheck, voorzitter van de bouwcommissie. "Telkens hebben we voor ogen gehouden dat we dit doen om de hockeyende jeugd van Venray een toekomst te bieden. Dat motiveerde ons enorm om door te blijven gaan." De nieuwe accommodatie gaat voldoen aan de nieuwste eisen die gesteld worden aan de bouw van een multifunctionele accommodatie. Zo wordt het gebouw verwarmd middels vloerverwarming en wordt elektriciteit opgewekt door een grote hoeveelheden zonnepanelen die op het dak worden aangebracht. Ook is het pand nu op mindervaliden berekend waardoor het gebouw ook geschikt is voor verschillende gebruikers. Voor de jeugd komt er een extra speelveld, zodat er nog meer kan worden gehockeyd door de jeugdleden. Voor het ontwerp tekende Forum Architecten & Planners, de bouw wordt uitgevoerd door Aannemersbedrijf Teunissen samen met onderaannemers uit Venray. De feestelijke opening wordt gevolgd door het feest Wunderbar 2017 waarbij Willi aus Kevelaer en dj Maes de hoofdartiesten zijn. Leden, oud-leden en belangstellenden zijn deze avond van harte welkom.


Presentatie Solo

Overloon | Zangeres Luna Zegers uit Overloon presenteert op donderdag 30 november van 17.00 tot 19.00 uur in boekhandel Scheltema, Rokin 9 in Amsterdam, haar boek Solo.

Ze zal tijdens de bijeenkomst samen met haar gitarist Vicento Santiago een kort flamenco-optreden verzorgen. Solo is Luna's levensverhaal, vormgegeven als familiekroniek en reisverslag. Ze verloor haar ouders en zus aan ziektes, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze ging op zoek naar troost en een manier om uiting te geven aan haar verdriet, en vond deze in de Spaanse flamencozang.

In dit boek doet ze verslag van haar onbezorgde jeugd, van de verdrietige periode van verlies en rouw, en van een hernieuwde levenslust waarmee ze als eerste niet-Spaanse de opleiding flamencozang afrondde aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Het boek is onder meer te koop in de boekhandel.