Judoka's op dreef in Frankfurt

Frankfurt | Zes judoka's van Judovereniging Venray namen afgelopen weekend deel aan de Adlercup, een groot internationaal judotoernooi in Frankfurt.

Er waren in totaal zo'n 1500 judoka's uit 26 landen die tijdens dit toernooi om de ereprijzen streden.

Op zaterdag slaagde Bora Soysal erin om in een poule met 32 deelnemers de kwartfinale te bereiken. In de halve finale wedstrijd trof hij een Russische judoka van wie hij, door een opgelopen straf, nipt verloor.

Marit Woertman had dit weekend sterke tegenstanders en behaalde op zondag in de klasse U11 toch een verdiende derde plaats. Ook Jente Rossen, uitkomend in de U9-klasse slaagde erin om met een derde plaats huiswaarts te keren, na haar wedstrijden op zaterdag. Voor Lyam van der Groef verliep het toernooi voorspoedig.

Na drie gewonnen wedstrijden moest hij echter met een armblessure de wedstrijd om een halvefinaleplaats staken. Op zondag slaagde Daan Flinsenberg en Vince van Vegchel erin om een gouden medaille te winnen bij de jongen U11 jaar. Daan won net als Vince drie wedstrijden met ippon.

De resultaten: Daan Flinsenberg eerste plaats, Vince van Vegchel eerste plaats, Marit Woertman derde plaats en Jente Rossen derde plaats.