De Rots in Geloof en Hoop Liefde

Venray | De bouw van bezinningsplek De Rots, een samenwerkingsproject tussen bewoners, medewerkers en vrijwilligers binnen Servaashof, is een van de onderwerpen in het bekende tv-programma Geloof en een Hoop Liefde.

De initiatiefnemers voor de bezinningsplek Ans Houben, bewoonster en beeldend kunstenaar, en Arianne Boon, geestelijk verzorger binnen Vincent van Gogh, komen aan het woord. "Of je nu in Allah of Jezus gelooft of rust zoekt in de natuur. Dit is een (ontmoetings-) of bezinningsplek voor iedereen", aldus Arianne.

Jacqueline Hanssen, als dagbestedingscoach en beeldend kunstenaar ook actief in de werkgroep, plaatst 'de duif' als symbool van vrede, hoop en verbondenheid boven op het 'bezielende' bouwwerk. De Rots is met liefde gebouwd en geeft bewoners waar ze behoefte aan hebben: een speciale plek voor een moment van bezinning in welke vorm dan ook. Maar ook contact met hun omgeving, zoals een praatje met de buurtbewoners, een wandelaar of hondenbezitter. Kortom het gevoel er echt bij te horen...

Hella van der Wijst kwam met haar team voor deze aflevering van Geloof en een Hoop Liefde naar Venray. Nederland zit vol met mooie mensen die verhalen van geloof, hoop en liefde hebben én deze willen delen. De wisselende presentatoren bezoeken daarom elke dag een andere plaats in Nederland om deze bijzondere verhalen in beeld te brengen.

Op woensdag 29 november op NPO 2 om 17.50 uur komt de uitzending Geloof en een Hoop Liefde vanuit Venray met in totaal drie bijzondere onderwerpen.


Oud papier

Venray | ATV Venray haalt op woensdag 29 november oud papier op bij bewoners van de straten Zandakker, Schutsboom, Vendel, Groenewoltsepad, Kruisstraat, St. Franciscuslaan, St. Antoniusstraat, Paterslaan e.o. en de straten in Molenklef, Vlakwater, omgeving Werckenslaan, Aan den Dril e.o. Merseloseweg.

Het verzoek is om het papier uiterlijk 18.30 uur in dozen of gebundeld aan de straatkant gereed te zetten. Ook bestaat iedere vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur de mogelijkheid om oud papier, gebundeld of in dozen, te deponeren in de papiercontainer, die geplaatst is aan de Weg in den Berg, hoek Veltumse Kleffen/Kulutweg.