Handballers weer titelkandidaat

Manual-HVW 2 21-9 (11-5). Doelpunten Manual: Martijn Schütte en Paul Stroy (beiden 5x), Maarten Lucassen (3x), Bennie Beekers, Mohammed Jamal Beik en Okke Boon (allen 2x), Jan Vorstenbos en Joost Ueberbach.

Venray | De handballers van Manual blijven in de race voor het kampioenschap in de tweede klasse. In eigen huis werd zaterdagavond HVW 2 met ruime cijfers verslagen: 21-9. Na de nederlaag van een week eerder tegen BSAC 2 (25-24) was de Venrayse ploeg op revanche belust in het thuisduel met HVW 2 uit Wanroij. In de beginfase konden de gasten Manual nog aardig bijbenen. Na tien minuten spelen stond een gelijke stand op het scorebord: 2-2. Na een kwartier kwam Manual los en met enkele technisch verzorgde aanvallen en fraaie doelpunten van Martijn Schutte werd een gat geslagen. Vlak voor het laatste eindsignaal in de eerste helft wist Jan Vorstenbos met nog twee seconden op de klok met een schot vanaf de middellijn te scoren en de ruststand te bepalen op 11-5. Meteen na rust draaide Manual weer op volle toeren. Mede door goede reddingen van de keepers Jarno Wolfs en Ronald de Haan wist de verdediging maar liefst 75 procent van de op doel geschoten ballen buiten het net te houden. Aanvallend leefde de thuisploeg zich naar hartenlust uit en kan na de 21-9 zege weer als een potentiële titelkandidaat worden gezien.

Op zondag 26 november speelt Manual de uitwedstrijd tegen Oranje Wit 2 in Helmond, aanvang 12.10 uur. Foto: Ed Verwimp.

Red Stars in finale

Venray | Heren 2 van tafeltennisvereniging Red Stars speelde na een 0-2 achterstand alle frustraties van zich af en won met 8-2 van concurrent Megacles uit Weert. Zondag plaatste een team samengesteld uit spelers van heren 1 en 2 (Kas van Oost, Tom Thijssen en Robert van den Bosch) in Venray zich voor een plaats in de Final Four om de NTTB-beker. Jongens 1 plaatste zich voor de Nederlandse kampioenspoule en jongens 2 speelde gelijk in Tilburg tegen TIOS en gaat zich opmaken voor de eindsprint naar de titel in de B-klasse. De jeugd was zondag actief in De Wetteling in het eerste toernooi van de LJM-serie. Ook hier waren enkele leden succesvol met goed spel. De belangrijkste resultaten waren naast enkele halve finale plaatsen de eerste plaats van Pieter Zwiers in de kleine finale van de klasse 2. De kleine finale van de topklasse was een complete Red Stars aangelegenheid met als winnaar Jari van Meijel door Jochem van Sinderen te kloppen.