Afbeelding
Foto: Saskia Hoedemakers

Wegwerkzaamheden

27 november tot 1 december 2017

Bouw- en renovatiewerkzaamheden aan de Langstraat in Venray ter hoogte van de fietswinkel. De Langstraat is afgesloten tussen de Langeweg en de Zuidsingel in Venray.

Sinds 13 november 2017

In verband met de realisatie van gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn er diverse veldwegen in de uiterwaard van Wanssum en Blitterswijck afgesloten.

Samen pakken we het aan in Venray

Gisteren werd er in de hele gemeente Venray de krant 'Samen pakken we het aan in Venray' weer bezorgd. In de krant staan verhalen en informatie over Wmo, jeugdzorg en participatie in de gemeente Venray.

"Het is mooi om te zien dat er in de gemeente Venray veel inwoners bijdragen aan een fijne leefomgeving", schrijft wethouder Anne Thielen in het voorwoord van de krant. "Samen met of met hulp van de gemeente. Zij maken onze samenleving mooier, beter, gezonder, toegankelijker en veiliger."

Inwonersinitiatieven

Een van de onderwerpen die in de krant aan bod komt is De Wensbus in Wanssum. Vrijwilligers brengen inwoners die zelf geen vervoer hebben naar plekken die niet met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. In de wijk Noord-West hebben vrijwilligers verkeersonveilige plekken in kaart gebracht. Anderen inventariseren wensen van wijkbewoners tijdens een koffie-inloop in het wijkcentrum. In diverse wijken is een Buurtcirkel actief. Meedoen aan een Buurtcirkel betekent elkaar helpen. Vrijwilligers helpen in de bibliotheek anderen om beter te leren lezen en schrijven. In Veltum helpen inwoners anderen om goed om te gaan met mensen met dementie. Daarnaast staat in de krant informatie over de participatieraad, Venray Beweegt, peuteropvang en de online zelfhulp van Evie.

Krant niet bezorgd?

'Samen pakken we het aan in Venray' wordt huis aan huis bezorgd, echter niet in brievenbussen met een Nee/Nee-sticker. Hebt u de krant niet ontvangen? Dan kunt u er een afhalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Of lees de krant op www.themanieuws.nl.