De Peelkorf trotse koploper

Stormvogels-De Peelkorf 11-14 (5-8). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen en Rachèl van Meijel (beiden 3x), Eline Claessens en Lisa Verlijsdonk (beiden 2x), Linda Verlijsdonk, Marly van Asten, Lieke Thomasssen en Loes van Dijck.

Luykgestel | De Peelkorf won zondag in de hoofdklasse het uitduel met Stormvogels: 11-14. De thuisploeg opende snel de score, waarna de gasten via een omdraaibal op gelijke hoogte kwamen. Beide ploegen scoorden vervolgens om beurten en de wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 5-5. Voor rust wist De Peelkorf nog een gaatje van drie doelpunten te slaan en met een voorsprong van 5-8 de rust in te gaan. Na rust vergrootte De Peelkorf de voorsprong naar vier treffers, maar toonde Stormvogels veerkracht en kwam met twee treffers op rij terug tot 7-9. Beide ploegen scoorden beurtelings, waarna de thuisploeg profiteerde van slordig spel van De Peelkorf en langszij kwam: 11-11. Dit was het signaal voor de gasten er een schepje bovenop te doen en het initiatief over te nemen. Met een kleine kans en twee mooie uitgespeelde aanvallen werd de eindstand op 11-14 bepaald. Na twee speelronden is De Peelkorf de trotse koploper met vier punten.

De Ysselsteynse korfbalsters ontvangen op zondag 26 november Rooi. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 17.05 uur.

Janne Gellings schiet met scherp

Oranje Wit-Celeritas 22-5 (10-2). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (7x), Dionne Drabbels (6x), Maureen Drabbels (4x), Aniek Drabbels (3x) en Jessica Klaassen (2x).

Venray | Oranje Wit was in de overgangsklasse B veel te sterk voor Celeritas. De Leunse ploeg behaalde in de thuiswedstrijd een monsterzege: 22-5. Oranje Wit zat vanaf het eerste fluitsignaal lekker in de wedstrijd en leidde halverwege het eenzijdige duel met 10-2. De tegenstander kon het tempo van de thuisploeg ook in de tweede helft niet bijbenen. Oranje Wit heerste en bouwde score steeds verder uit. Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (7), Dionne Drabbels (6), Maureen Drabbels (4), Aniek Drabbels (3) en Jessica Klaassen (2).

Oranje Wit gaat op zondag 26 november op bezoek bij VVO. Beide ploegen delen met vier punten uit twee duels de koppositie in de overgangsklasse. Het duel in Hapert begint om 12.45 uur.