Volharding kan koploper Rhode niet vloeren

Rhode-Volharding 3-2 (2-0).

Doelpunten: 24. Koen van der Zanden 1-0; 32. Bas van Kuringen 2-0; 51. Tim Brouwer 2-1; 62. Mark van der Zanden 3-1; 76. Tim Brouwer 3-2. Scheidsrechter: Kezer (Loosbroek). Toeschouwers: 175. Gele kaart: Wouter Evers (Volharding).

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits, Kessels en Albers (75. Reijnders); Verstegen, Evers en Beurskens; Schepens, Duijkers (67. Van Rens) en Brouwer (81. Van Kempen).

SINT OEDENRODE | Volharding kon de nog ongeslagen lijstaanvoerder Rhode niet het eerste verlies toebrengen in de tweede klasse H. Er had evenwel meer ingezeten voor de Vierlingsbekers dan de 3-2 nederlaag.

Trainer Sjoerd van der Coelen koos voor dezelfde tien veldspelers dan in de laatste wedstrijd tegen Helvoirt. Onder de lat verving Job Vullings, terug van een blessure, Gerben Wieleman

Volharding maakte het de ongenaakbare koploper behoorlijk lastig. De bezoekers begonnen uitstekend en kregen al snel een goede kans via Joep Beurskens. Even later verdween een afstandschot van Wouter Evers via de keeper en de lat over het doel.

Vlak daarna verrichtte Job Vullings een knappe redding op een gevaarlijke kopbal. Ook Volharding liet zich zien en opnieuw stichtte Wouter Evers gevaar met een schot.

In de 24e minuut schatte Tom Kessels door de wind een diepe bal verkeerd in. Daardoor kon Rhode via een lob van Koen van der Zanden op 1-0 komen. Terwijl Volharding loerde op de 1-1 sloeg de thuisploeg toe. Linksback Bas van Kuringen trof met een zondagschot vanaf 35 meter doel: 2-0.

In de tweede helft viel al snel de 2-1. Een indraaiende vrije trap van Tom Kessels werd door Tim Brouwer geschampt met het hoofd en via een Rhode-verdediger verdween de bal in het doel: 2-1. Daarna ontketende Rhode een offensief maar met twee reddingen voorkwam Job Vullings een grotere achterstand. In de 62e minuut viel enigszins gelukkig de 3-1. Uit een voorzet verdween de bal over sluitpost Vullings in de verre hoek: 3-1. Volharding gaf niet op en zocht de aanval. De zojuist ingevallen Marc van Rens werd gevloerd maar de arbiter zag er geen penalty in.

Een kwartier voor tijd ging Volharding een op een spelen. Dat had al snel succes. Rechtsbuiten Jeroen Schepens krulde een voorzet om zijn tegenstander heen en de bal kwam panklaar op het hoofd van Tim Brouwer die de 3-2 binnenkopte. Volharding zette aan voor het slotoffensief en Rhode werd met de rug tegen de muur gezet. Marc van Rens was nog dicht bij de 3-3 maar een Rhode-verdediger verrichtte een ultieme redding. De verdiende gelijkmaker bleef uit.

Johan Vullings verlaat Hapse Boys

VENRAY | Johan Vullings vertrekt aan het einde van dit seizoen bij derdeklasser Hapse Boys.

De voetbaltrainer uit Venray is toe aan een nieuwe uitdaging en heeft de ambitie om hogerop te gaan. Afgelopen seizoen werd Hapse Boys, direct na de degradatie, kampioen in de vierde klasse. Momenteel heeft de dorpsclub het opnieuw lastig in de derde klasse.

Vullings voetbalde bij Wittenhorst, Venray en Volharding. Voordat hij in 2015 als hoofdcoach aan de slag ging had hij het tweede elftal van Volharding onder zijn hoede.

Krappe nederlaag voor Ysselsteyn

Laar-Ysselsteyn 1-0 (0-0).

Rode kaart: 75. Willem Janssen (Ysselsteyn) na twee keer geel.

WEERT| Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen Laar met 1-0 in de derde klasse C. Daarmee kwam een einde aan een mooie serie van vier gewonnen duels van de nieuwkomer.

Laar was op het eigen kunstgrasveld in het voordeel. De Midden-Limburgers wisten hoe ze een minder ervaren bespeler van kunstgras moesten aanpakken. Dat was in de eerste helft duidelijk te zien. De thuisploeg zat er kort op in de duels. Ysselsteyn had het lastig en kwam in het eerste halfuur niet aan voetballen toe.

Toch werd Laar niet echt gevaarlijk. De beste kans voor Ysselsteyn ontstond vlak voor rust. Dennis Teunissen leek te profiteren van een half gemiste bal van de Laarse keeper. Maar ook Teunissen raakte de bal niet goed waardoor de kans verkeken was.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. Twee hardwerkende ploegen maakten elkaar het voetballen vrijwel onmogelijk. Het leek een 0-0 wedstrijd te worden maar na een uur nam de Weertse ploeg toch de leiding. Op de rand van buitenspel scoorde Laar de 1-0.

Hierna nam Ysselsteyn het heft in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd incasseerde Willem Janssen zijn tweede gele kaart en moest Ysselsteyn met tien man verder.

Vlak voor tijd kwam er nog een kans voor Wout Gommers maar hij rekende niet op de voorzet van Frank Jespers. Zo won Laar met 1-0 in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Royale zege hockeysters: 4-0

Venray-Heeze 4-0 (1-0). Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (2x), Marieke Lenssen en Nienke Scharn.

Venray | In de derde klasse wonnen de Venrayse hockeysters zondag met royale cijfers van Heeze: 4-0. De thuisploeg begon sterk en kwam al vroeg op voorsprong doordat Danjelle Creemers vanaf de achterlijn met een backhandschot raak schoot: 1-0. Na deze goal creƫerde Venray nog meer kansen, maar bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd. Na de pauze verdubbelde Venray de score en het was opnieuw Creemers die met een backhandschot doel trof: 2-0. Niet veel later speelde Marieke Lenssen zich mooi vrij in de cirkel en flatste de bal in de kruising. Uit een strafcorner bepaalde Nienke Scharn uit de rebound de eindstand op 4-0.

Op zondag 26 november gaat Venray op bezoek bij Uden, de nummer twee op de ranglijst. Aanvang 12.45 uur.