Maximale winst voor Set Up: 4-0

Set Up-MVC'64 4-0. Setstanden: 25-17, 25-14, 25-17, 25-8.

Meerlo | Set Up, titelkandidaat in de eerste klasse E, won zaterdagavond in de eigen sporthal in Meerlo eenvoudig van MVC'64: 4-0 (25-17, 25-14, 25-17, 25-8). In de eerste set nam Set Up meteen een voorsprong (8-3), maar zag na een rommelige fase de gasten langszij komen: 10-10. De thuisploeg stelde vervolgens orde op zaken en via 14-10 en 22-17 werd de set toch nog met royale cijfers binnengehaald: 25-17. Ook de tweede set ging door een goede servicedruk en degelijk spel overtuigend naar Set Up: 25-14. In de derde set begonnen de Meerlose volleybalsters stroef. Na een 4-7 achterstand kwam Set Up door een goede servicedruk en weinig fouten weer helemaal terug (12-11) om opnieuw met royale cijfers de set in de wacht te slepen: 25-17. In de vierde set was het verzet van de Maashese ploeg helemaal gebroken en die leverde via 9-4 en 11-5 de winst op: 25-8. Set Up gaat nu aan kop in de eerste klasse met 29 punten uit zes duels.

Op zaterdag 25 november gaan de Meerlose volleybalsters op bezoek bij hekkensluiter VAT. Het duel in Hoogerheide begint om 14.45 uur.

ActiveRooy hekkensluiter af

VC Volt 2-ActiveRooy 2-3. Setstanden: 25-23, 25-27, 25-18, 12-25 en 14-16.

Beers | ActiveRooy zegevierde in de derde divisie B tegen VC Volt 2. In sporthal De Kloosterhof in Beers wonnen de Venrayse volleybalsters in een zeer spannend duel nipt met 2-3 van de thuisploeg. Door de zege is ActiveRooy niet langer hekkensluiter.

In de eerste set begonnen de gasten onrustig en kwamen door persoonlijke fouten al snel op achterstand. Na een time-out kwam de pass beter aan en werden mooie aanvallen gecreëerd. De Venrayse volleybalsters kwamen nog dichtbij, maar de setwinst ging naar de thuisploeg: 25-23. In de tweede set begon ActiveRooy sterk en met een goede service werd de tegenstander meteen onder druk gezet. De gasten namen een voorsprong van zeven punten (8-15). In de slotfase kwam VC Volt 2 nog sterk terug, de setwinst ging echter naar ActiveRooy: 25-27. De thuisploeg herstelde zich prima in de derde set en greep met duidelijke cijfers de winst: 25-18. In de vierde set waren er prima servicereeksen van Famke Janssen en Maud van de Ven. De gasten knokten voor ieder punt en werden overtuigend beloond: 12-25. In de vijfde en beslissende set kwam ActiveRooy op achterstand, knokte zich terug en pakte in een spannende slotfase de set en de 2-3 winst: 14-16. Op zaterdag 25 november speelt ActiveRooy opnieuw een uitwedstrijd tegen VC Polaris in Helmond, aanvang 15.00 uur.

Guido Pop scoort winnende 3-2

Venray-Nuth 3-2 (1-0). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x) en Jasper van Rhijn.

Venray | Door een treffer van Guido Pop in de allerlaatste minuut won Venray zondag de thuiswedstrijd tegen Nuth met 3-2. Tegen de lager geklasseerde gasten begon Venray uitstekend en creëerde in de openingsfase vele kansen. Dit leidde al snel tot de openingstreffer. Na een mislukte strafcorner kwam de bal bij Jasper van Rhijn die vervolgens de bal door de benen van de keeper pushte: 1-0. In het vervolg van de eerste helft wisten ook de gasten kansen te creëren, maar door enkele goede reddingen van doelman Teun Loenen bleef het 1-0 tot aan de rust. Na de pauze ging Venray opnieuw goed van start en het was juist Koen Arentsen, die eigenlijk nog niet wedstrijdfit, die voor een geweldige assist zorgde bij de tweede treffer. Een hoge bal over meer dan 25 meter belandde precies bij rechtsbuiten Guido Pop. Die kwam alleen voor de keeper en pushte de bal behendig in de kruising. Een slordigheid aan de zijde van de thuisploeg bracht Nuth weer in de wedstrijd. Een strafcorner leek naast te gaan, maar belandde via de voeten van de eigen spelers Jasper van Rhijn en Alexander Michiels alsnog in het doel: 2-1. De gasten profiteerden van slordig spel aan Venrayse zijde en kwamen vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte: 2-2. In de slotminuut werd de jacht op de winnende treffer van de thuisploeg beloond. Guido Pop nam snel een vrije slag en liep vrij door naar de cirkel waar hij met zijn backhand de bal achter de keeper werkte: 3-2.

Handbalsters sterk na rust

SVVH-Manual 18-24 (14-8). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (8x), Joy Jakobs (6x), Jonna Kessels en Loes van Dijk (beiden 3x), Juul Weijs en Maaike Lipman (beiden 2x).

Heidebloem | De handbalsters van Manual bonden zondagmiddag in de tweede klasse SVVH in Heidebloem aan de zegekar: 18-24. In de eerste helft liep de Venrayse ploeg achter de feiten aan en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. De ploeg was verdedigend niet fel genoeg en kon het snelle aanvalsspel van SVVH niet breken. Na een klein kwartier gespeeld te hebben kwamen de afstandschoten van Ankie Billekens op gang en zij wist Manual op een 4-5 voorsprong te brengen. Helaas stond de verdediging van de Venrayse ploeg nog steeds niet goed, waar de tegenpartij van profiteerde en met een 14-8 voorsprong de rust inging. Na de pauze knokten de Venrayse handbalsters zich binnen tien minuten helemaal terug in het duel en namen een 15-16, mede door snelle break-outs van Jonna Kessels, Juul Weijs en Loes van Dijk. Verdedigend stond het als een huis en creëerde veel vertrouwen aan Venrayse kant. Dit was ook duidelijk te merken bij keepster Tessa Vorstenbos die de tweede helft geweldig stond te keepen en de tegenstander maar vier doelpunten gunde. In de slotfase bouwden de gasten de marge uit naar zes treffers door vier afstandsschoten van Joy Jakobs op rij. Komend weekend zijn de Venrayse handbalsters vrij.