SV United wint eerste periodetitel

SV United-Lottum 1-1 (0-1).

Doelpunt: Michal Kolodziejski (strafschop).

WANSSUM | Op basis van een beter doelsaldo won SV United de eerste periodetitel in de vijfde klasse E. Thuis tegen Lottum speelden de blauw-witten met 1-1 gelijk.

Door het 4-1 verlies van koploper BVV'27 kwam SV United in puntenaantal gelijk met de Blitterswijckers. Het doelsaldo van de blauw-witten (+20) is veel beter dan dat van BVV'27 (+8).

Eindelijk had de fusieclub uit Meerlo-Wanssum eens wat te vieren. De laatste keer dat een prijs werd gewonnen was in het oprichtingseizoen 2005/06. Toen eindigde SV United als tweede in de vijfde klasse maar sneuvelde in de nacompetitie voor promotie. Daarna gingen de prestaties langzaam bergafwaarts en moest SV United zelfs twee keer (in 2009 en 2012) beslissingsduels spelen om degradatie af te wenden.

De bezoekers uit Lottum hadden theoretisch ook nog een kans om de periode te pakken. In de eerste helft had SV United het lastig tegen de fysiek sterke tegenstander die de meeste duels won. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op achterstand door slecht uitverdedigen. De bal verdween via een lob over doelman Bas Rademacher heen: 0-1.

Met de ruststanden zou de periodetitel naar Lottum gaan. Maar na de pauze veranderde de situatie al snel. Uit een pass van Indy Philips werd Kacper Ciupa gevloerd binnen de zestien: strafschop. Michal Kolodziejski schoot onberispelijk raak vanaf de penaltystip: 1-1. De rollen waren nu omgedraaid en in de tweede helft domineerde SV United. Er kwamen ook kansen om de winst binnen te halen. Een afstandschot van Indy Phillips en een kopbal van Kacper Ciupa verdwenen vlak langs het doel. Michal Kolodziejsk kon alleen op de Lottumse keeper afgaan maar hij mikte net langs de paal. Rik van de Pasch zag zijn doelpoging tot twee keer toe stranden. Daardoor bleef de 1-1 op het scorebord staan.

BVV'27 strandt in het zicht van haven

America-BVV'27 4-1 (2-0).

Doelpunt: Roel Verkoijen.

AMERICA | Door de 4-1 nederlaag bij America verspeelde BVV'27 niet alleen de koppositie maar ook de eerste periodetitel in de vijfde klasse E.

Die gaat op basis van een beter doelsaldo naar buurman SV United. In het eerste halfuur was BVV'27 de beste ploeg en kreeg ook een paar kansen. Maar door een verdedigingsfout nam America de leiding: 1-0. Vlak voor rust viel de 2-0. Na de pauze zakte BVV'27 steeds verder weg. De Blitterswijckers 'vergaten' te voetballen en hanteerden de lange bal. America liep uit naar een 3-0 voorsprong. Roel Verkoijen scoorde in de 82e minuut een tegentreffer: 3-1. Uit een dubieuze vrije trap viel vlak voor tijd nog de 4-1.