Oostrum verrast met periodetitel

Belfeldia-Oostrum 1-3 (1-1).

Doelpunten: 15. Kees Gommans 0-1; 20. Kevin Lopez 1-1; 55. Kenny Lommen 1-2; 68. Kenny Lommen 1-3.

BELFELD | Oostrum pakte door de 1-3 uitzege op lijstaanvoerder Belfeldia verrassend de eerste periodetitel in de vierde klasse E. Doordat ook medekoploper Melderslo punten verspeelde (1-1 tegen SVEB) kwamen de rood-witten op de valreep aan kop in de periodestand.

Het binnenhalen van de periode is een unieke prestatie in de 82-jarige clubgeschiedenis. Nog nooit eerder wonnen de rood-witten een prijs in de vierde klasse. De laatste keer dat Oostrum een periodetitel won was in het seizoen 2011/12 in de vijfde klasse. Via een lange nacompetitie promoveerde de Oostrumse ploeg toen naar de vierde klasse.

Opvallend is dat in geen enkele andere klasse in Limburg de periodekampioen zo weinig punten (zestien) heeft dan Oostrum in de vierde klasse E. "Het tekent dat de clubs elkaar weinig ontlopen. Er is geen ploeg in deze klasse die langdurig een goede reeks kan neerzetten", verklaarde trainer Ron Spruit. "Deze prijs komt inderdaad onverwacht, maar het is wel heel mooi. We hebben ook verdiend gewonnen van Belfeldia. We speelden goed en gaven weinig kansen weg."

Oostrum heeft zich na alvast verzekerd van een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Op dat niveau kwam de club nog nooit uit.

In de gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Bij een uitval over de rechterkant trok Kenny Lommen de bal voor het doel waar Kees Gommans bij de tweede paal de 0-1 binnenschoot. Vijf minuten later kwam Belfeldia op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft trok het fellere Oostrum het spel naar zich toe. De thuisploeg kon geen gevaar meer stichten voor het doel van keeper Dennie Plum. Na tien minuten namen de rood-witten weer de leiding. Uit een vrije trap kopte Kenny Lommen raak: 1-2. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist. Marwin Hermans werd gevloerd op de rand van de zestien. Kenny Lommen schoot de vrije trap direct binnen: 1-3. Oostrum domineerde en bleef met uitbraken het meest dreigend. Na afloop werd een feestje gebouwd dat 's avonds in de kroeg in Oostrum nog een passend vervolg kreeg.