SSS'18 onmachtig op bezoek bij Irene

Prinses Irene-SSS'18 2-0 (1-0).

SSS'18: Massop; Aben (46. Hendriks), Rooijmans (46. Van Driel), Venhuizen en Rutten; Botden, Voesten, Lucassen en Kuenen; Teun van Bree en Hebben (68. Poels).

NISTELRODE | Het met enkele invallers spelende SSS'18 ging op bezoek bij Prinses Irene in Nistelrode met 2-0 onderuit in de tweede klasse H.

Trainer Ruud Vermeer wilde zich na afloop niet verschuilen achter de vele afwezigen. Hij moest flink puzzelen om een elftal op de been te brengen. Joost Aben verving als rechtsachter Ken Wijenberg die een paar maanden naar Australiƫ is. Marcel Rooijmans speelde in het centrum van de verdediging. Daardoor verhuisde Cas Rutten naar de linksbackplaats en schoof Willem Kuenen op naar het middenveld.

In de voorhoede maakte Teun van Bree weer zijn opwachting in de basis. De laatste keer was in de ouverture tegen Volharding toen de gelegenheidsspits met twee treffers (2-0 winst) de matchwinnaar was. Ditmaal kon Van Bree niet het verschil maken. Aanvaller Hugo Hebben, overgekomen uit de jeugd, maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Bas Joosten was nog niet hersteld van zijn blessure die hij tegen Margriet opliep en Koen Verlinden was een weekeindje weg.

Ondanks alle wisselingen kenden de Overloners in Nistelrode een redelijke start. Koen Voesten kreeg een prima kans op de openingstreffer maar hij mikte vlak langs het doel. Na twaalf minuten nam de thuisploeg de leiding uit een indraaiende vrije trap: 1-0. SSS'18 leverde veel strijd maar miste voorin het duo Bas Joosten en Koen Verlinden. Aanvallend konden de geel-zwarten te weinig uitrichten. Via corners en vrije trappen konden de Overloners wel voor wat dreiging zorgen. De goed georganiseerde defensie van Prinses Irene gaf echter weinig weg.

Tijdens de theepauze paste trainer Ruud Vermeer een dubbele wissel toe. Marcel Rooijmans kampte met een bovenbeenblessure en hij werd vervangen door Niels van Driel. Met Frank Hendriks voor Joost Aben verscheen er een extra aanvaller binnen de lijnen.

SSS'18 nam in het tweede bedrijf meer risico's maar wist weinig echte kansen te creƫren. De thuisclub kreeg nu meer ruimte en werd ook gevaarlijker. Toch bleef de 1-0 nog heel lang op het scorebord staan. In de 83e minuut was de wedstrijd beslist toen Prinses Irene, opnieuw uit een vrije trap, op 2-0 kwam.