Afbeelding
Foto:

Open dag Helicon MBO Helmond

Helmond | Helicon MBO Helmond houdt op zondag 26 november haar jaarlijkse open dag. Alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Outdoor en recreatie en Voeding verzorgen presentaties en workshops. De open dag is voor iedereen toegankelijk en duurt van 11.00 tot 15.30 uur op Scheepsboulevard 1 in Helmond.

In de opleiding Voeding leren de studenten waar voeding vandaan komt, van dichtbij in de regio tot over de hele wereld. Door zelf te koken en stages in de levensmiddelensector weten de leerlingen hoe eten en drinken wordt gemaakt.

Zij worden opgeleid tot Vakexpert Voeding en voorlichting. Een bestaand product verbeteren voor de gezondheid of verduurzamen staat nu op het lesprogramma; tijdens de open dag kunnen de bezoekers de resultaten proeven.

In de kas op het dak bereiden de studenten een vers gerechtje en in het Science Lab zijn demonstraties 'moleculair koken'.

Een groene leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van mensen. En het heeft een grote economische en maatschappelijke waarde. De vernieuwde Outdoor en recreatie opleiding op niveau 3 en 4 is op deze ontwikkelingen gebaseerd.

Vanuit de pijlers 'mens, bewegen en groen' leren de studenten hoe je uiteenlopende natuurbelevings- en outdoor (buitensport) activiteiten organiseert, met de juiste didactiek en inzicht in groepsdynamica. Inrichting en onderhoud van natuurterreinen en recreatievoorzieningen vormen de groene basis. Bij de dieropleidingen laten studenten zien hoe je beroepsmatig met dieren werkt.

Speciale gasten zijn de politiehonden van K10 Workingdogs. Dit stagebedrijf is wereldwijd een van de belangrijkste opleiders en leverancier van honden die internationaal werken voor onze veiligheid. De zondag actief starten kan op de klimwand bij Outdoor en recreatie. De studenten zorgen voor de veiligheid en begeleiding.

Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de mbo-studenten en de vakdocenten. Bij het centrale Studiekeuzepunt kunnen bezoekers terecht als ze het nog helemaal niet weten of begeleidingsvragen hebben.

Vanaf de intake tot en met het diploma zorgen de mentoren en het team Begeleiding en Ondersteuning voor persoonlijke studieloopbaancoaching. Aanmelden voor een opleiding kan al tijdens de open dag.

Foto: Leerlingen Voeding in hun gezonde schoolkantine.