Gregory Mardjani (links) in een fel duel met drievoudig doelpuntenmaker Jasko Dzurlic.
Gregory Mardjani (links) in een fel duel met drievoudig doelpuntenmaker Jasko Dzurlic. Foto: Henk Lammen

"Je hoopt op een stunt"

SV Lake Valley-ZVV Amicitia 2 2-5 (1-2). Doelpunten SV Lake Valley: Dani Windhouwer en Gregory Mardjani. Selectie: Yoeri Basten (keeper), Nathan van Gerven, Dani Windhouwer, Samir el Ghoul, Fabian Hendriks, Nino Bruns, Gregory Mardani, Bilal Naoumi en Mats Cuypers.

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley konden maandagavond niet stunten tegen koploper ZVV Amicitia 2 uit Roermond: 2-5. "Je hoopt op een stunt, helaas zat het er niet in. De uitslag is een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld", aldus Jos van Gerven die de zieke Dennis Tilburgs verving als coach van de Venrayse ploeg.

Door Henk Lammen

De thuisploeg speelde in de eerste helft gedisciplineerd. Verdedigend had Lake Valley de zaakjes op orde en als de gasten al een kans kregen dan stond de prima keeper Yoeri Basten klaar om in te grijpen. Halverwege kwam de Venrayse ploeg verrassend op voorsprong toen Dani Windhouwer een prima aanval uitstekend afrondde: 1-0. Lake Valley leek de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar ging desondanks met een 1-2 achterstand aan de thee. Jasko Dzurlic stond twee keer aan het einde van een snelle counter en zo maakte de koploper zijn favorietenrol waar. Meteen na de rust schoot Dzurlic zijn derde treffer van de avond binnen. Na de vierde treffer van de gasten bracht Gregory Mardjani met de 2-4 weer even hoop in de Venrayse harten. "Daarna gingen we pressing spelen en kregen we ook verschillende kansen op een derde treffer. Helaas maak je die niet af. Amicitia is een ervaren ploeg met technisch begaafde spelers. Die blijven rustig en maken het karwei dan af", aldus Van Gerven. Ook het inzetten van Bilal Naoumi als meespelende keeper leverde geen resultaat op. Een vijfde doelpunt van Amicitia in de slotfase besliste het duel definitief. Ondanks de nederlaag was Van Gerven absoluut niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. "We spelen met zes A-spelers, van de negen. Dan neem ik mijn petje af voor de prestatie van vanavond. Voor rust geef je nauwelijks iets weg. Jammer genoeg loop je in de slotminuten tegen twee counters aan. Als ploeg hebben we heel gedisciplineerd, tactisch uitstekend gespeeld."

Lake Valley blijft na de nederlaag voorlaatste in de hoofdklasse E. Doordat een team zich heeft ingetrokken, kunnen de Venrayse zaalvoetballers niet degraderen. Daarmee wordt de druk om te moeten presteren een stuk minder. "De doelstelling met deze jonge ploeg was handhaven. Daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken. We kunnen nu in alle rust werken aan ons uiteindelijke doel, de doorontwikkeling van deze jonge groep. Zonder spelers van buitenaf willen we in de toekomst weer op een nog hoger niveau gaan spelen." Van Gerven, die de jeugdteams van Lake Valley traint, ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. De meeste spelers van de huidige A-selectie werden drie keer derde van Nederland in de jeugd. "De prioriteit binnen onze vereniging ligt binnen de jeugdopleiding. Spelers klaarstomen voor het eerste team. Dat is onze visie. Jeugd die doorgroeit naar een goed niveau. We zien dat dit kan. Dit seizoen zijn we nog geen een keer echt weggespeeld. Voor de jonge jongens is het nog wennen. Krijgen nu te maken met echt mannenvoetbal. Vooral wat hardheid betreft."