Afbeelding
Foto:

Jubilarissen mannenkoor

Venray | Tijdens de jaarlijkse feestavond van het Venrays Mannenkoor zijn vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Wim Smits is 60 jaar lid van het koor en in het bezit van de eretitel lid van verdienste. Drie andere leden (Koos Schaminée, Gerrit Lamers en Fons van Gool) zijn 40 jaar lid van het Venrays Mannenkoor.

"Als koor doen we veel aan de werving van nieuwe leden", zegt voorzitter Diederik Nijenhuis. "Maar een vereniging kan niet zonder mensen die actief lid zijn, en op diverse manieren aan het koor bijdragen."

Van de activiteiten die Wim Smits uit Venray voor het koor deed, worden nu soms nog de vruchten geplukt. Hij was 25 jaar lang aaneengesloten secretaris van het bestuur van het koor. Eind jaren zeventig nam het Venrays Mannenkoor deel aan een concours in Oostenrijk.

Het eerste contact verliep destijds via Wim Smits. En vele, vele teksten van het roemruchte Hofkoor zijn door Wim geschreven. Koos Schaminée uit Venray is 40 jaar lid van het koor, en een man die gemakkelijk mensen aan zich verbindt. Bij anekdotes van gemaakte koorreizen valt de naam van Koos Schaminée vaak.

Gerrit Lamers uit Venray heeft tijdens zijn 40-jarig lidmaatschap veel nieuwe leden geworven voor het koor. Net als veel verenigingen draait zo'n koor op vrijwilligers, en op Gerrit Lamers werd nooit vergeefs een beroep gedaan. De derde 40-jarige jubilaris is Fons van Gool uit Venray. Hij is een gewaardeerd en actief lid van het Venrays Mannenkoor en hij zong ook jarenlang in het Hofkoor.

Op de foto van links naar rechts: Koos Schaminée, Gerrit Lamers, Fons van Gool en Wim Smits.


Automobilist gewond

Venray | In Venray is vrijdag in alle vroegte een automobilist gewond geraakt na een botsing tegen een boom.

Het ongeluk gebeurde rond 06.15 uur op de Henri Dunantstraat in Venray. Een 39-jarige inwoner van Venray verloor de macht over het stuur en raakte een boom. De Venraynaar is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vanwege het ongeval was de weg ruim drie kwartier afgesloten in beide richtingen.