Bij de 0-5 voorsprong voor Merselo haalt SVOC'er Johan Gommans (11) ineens uit voor een tegentreffer.
Bij de 0-5 voorsprong voor Merselo haalt SVOC'er Johan Gommans (11) ineens uit voor een tegentreffer. Foto: Simone Swinkels

Merselo draait SVOC'01 dol

SVOC'01-Merselo 2-7 (2-5).

Doelpunten: 10. Nils Jakobs 0-1; 24. Bas Philipsen 0-2; 27. Camiel Kroonen 0-3; 27. Tim Philipsen 0-4; 36. Daan Hendriks 0-5; 39. Johan Gommans 1-5; 43. Danny Houwen 2-5; 71. Bas Philipsen 2-6; 80. Bert Veltrop 2-7. Scheidsrechter: Hoeveler (Elsloo). Toeschouwers: 75. Gele kaart: Bart Jenneskens (SVOC'01).

SVOC'01: Ellery; Dinghs, Luc Peeters, Maarten Peters en Jenneskens; Kleeven (46. Tacken), Wismans en Sid Peeters; Kersten (76. Versteegen), Houwen en Gommans.

Merselo: Van Soest; Rijbroek, Qurishi, Bas Philipsen en De Keijzer (58. Pelzer); Kroonen (81. Kerstjens), Veltrop en Wismans; Hendriks, Tim Philipsen en Jakobs (73. Van Dijck).

Door Henk Willemssen

OIRLO | Het zo moeilijk scorende Merselo haalde flink uit in de derby tegen SVOC'01 in de vijfde klasse E. Binnen een halfuur leidden de ontketende geel-zwarten al met 0-4. Uiteindelijk prijkte de 2-7 eindstand op het scorebord.

Voorafgaand aan de derby kondigde Merselo-trainer Marcel Peters zijn afscheid aan. De voormalige voetbalprof uit Venlo is bezig aan zijn vierde seizoen. "Ik heb bij Merselo tot nu toe een heel fijne tijd gehad. Maar drie, vier jaar is toch lang genoeg. We waren na twee nederlagen weggezakt. Daarom was deze wedstrijd zo belangrijk voor ons. We moesten winnen om bovenin aan te blijven haken. Want ik wil dit seizoen met deze groep goed afsluiten."

Bij beide ploegen ontbraken twee geblesseerde spelers. De toch al smalle selectie van SVOC'01 is verder uitgedund nu Joost Deenen en Rob Houwen voorlopig niet beschikbaar zijn. Bij Merselo waren Tom Michels en Pim Vermunt niet van de partij.

Vanaf de aftrap domineerden de Merselonaren. Met de wind mee werd het SVOC-doel bestookt. Thuisclubdoelman Mikey Ellery had ook hinder van de laagstaande zon. In de openingsminuten keerde hij met enige moeite twee schoten van Camiel Kroonen. Na tien minuten was het toch raak. Na een soepele aanval van achteruit over de linkerflank liet de handige Nils Jakobs vanaf twintig meter een doeltreffend schot los: 0-1. Merselo speelde met mooi combinatievoetbal de tricolores van de mat. Vooral aan de linkerkant marcheerde het uitstekend bij de geel-zwarten. Routinier Bart Jenneskens wilde met een forse overtreding blijkbaar wat meer scherpte oproepen. De goedleidende arbiter Hoeveler trok de enige gele kaart in deze sportieve derby. Een minuut later ging centrumverdediger Bas Philipsen op avontuur en hij rondde keurig af in de verre hoek: 0-2.

Uit een hoekschop van Nils Jakobs kon de geheel vrijgelaten Camiel Kroonen even later de 0-3 binnenkoppen. SVOC'01 raakte helemaal van slag want direct vanaf de aftrap ging het weer mis. Tim Philipsen brak door en het stond 0-4. Keeper Mikey Ellery verrichtte nog goede reddingen op doelpogingen van Tim Philipsen en Ahmad Qurishi. Toch werd het 0-5 door een diagonaal schot van rechterspits Daan Hendriks.

Richting het rustsignaal liet Merselo de teugels wat vieren. Daardoor kon het aangeslagen SVOC'01 nog iets terugdoen. Johan Gommans haalde ineens uit na een vrije trap van Sid Peeters: 1-5. Uit een voorzet van Mees Dinghs schoot Danny Houwen tegen doelman Bram van Soest op. In de rebound schoot Houwen toch raak: 2-5. "Na de 0-5 werden we te gemakzuchtig", zag ook Marcel Peters die lovend was over spel van zijn ploeg in het eerste halfuur.

Na de pauze probeerden de tricolores met de wind mee de achterstand verder te verkleinen. De zon was achter de wolken verdwenen. De wind stak op een koude regenbui joeg over het veld. Merselo liet zich niet meer verrassen en bouwde de voorsprong verder uit. Bas Philipsen had de smaak te pakken en met een mooie omhaal scoorde hij de 2-6. Het slotakkoord was voor Bert Veltrop die via SVOC-verdediger Mees Dinghs de stand op 2-7 bracht. "Verdedigend staat het goed en we hebben een geweldige keeper", zei Marcel Peters. "Alleen voorin is het nog zoeken. Daarom komt deze grote zege nu heel gelegen."