Afbeelding
Foto:

APK-plak voor deken Smeets

Venray | Deken Harrie Smeets van Venray ontving vrijdag de APK-plak.

In de septembervergadering van de Ald Prinse Kompeneej Rooy is unaniem besloten om deken Smeets met deze onderscheiding te eren. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de regio.

De plak werd uitgereikt tijdens het traditionele Hazediner van de APK in restaurant BRL aan de Hoenderstraat 10 in Venray. Deken Smeets is onder meer voorzitter van de Stichting Wilhemina Sangers cultuurprijs en de stichting Limburgse bedevaart naar Lourdes.

Ook zet hij zich in voor het behoud van de Limburgse cultuur en voor de instandhouding en restauratie van kerken en beelden en natuurlijk het behoud van de Grote Kerk, de eigen kathedraal van de Peel, met zijn rijke kunst- en cultuurschatten. Via de Paus Franciscusgroep in Venray draagt de deken bovendien bij aan de ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers. Deken Smeets zegent tevens jaarlijks de kermis en de heilige mis op carnavalszondagmorgen voor elke Piƫlhaas, Piƫlhazin en Hazekeutel iets om elk jaar weer naar uit te kijken.

Al deze wapenfeiten zijn nog maar een kleine opsomming van datgene wat deken Smeets heeft gedaan en nog steeds doet voor de Venrayse en Limburgse samenleving.

Foto: Kanselier Richard hangt deken Smeets de apk-plak om. Foto: Hoedemaekers


Vorstenraadsbal in Veulen

Veulen | Alle carnavalsverenigingen waren aanwezig in Veulen. Ut Dartele Veulen organiseerde daar het Vorstenraadsbal.