Tien Leunenaren strijdend naar punt

Leunen-Resia 0-0 (0-0).

Rode kaart: 10. Thomas Litjens (Leunen) vanwege neerleggen tegenstander.

LEUNEN | De ontmoeting Leunen-Resia eindigde doelpuntloos (0-0) in de onderste regionen van de vierde klasse E.

De oranje-witten kwamen al na tien minuten met tien man te staan doordat aanvoerder Thomas Litjens een dubieuze rode kaart kreeg. Het was een zware straf van de arbiter die oordeelde dat de Leunenaar, die weggleed, een doorgebroken speler neerhaalde. Terwijl er nog twee Leunse spelers achter stonden. Tot ieders verbazing kwam de rode prent tevoorschijn.

In dit belangrijke duel zat er voor de thuisploeg daarna niets anders op dan te proberen een tegendoelpunt te voorkomen. Met hard werken wisten de tien Leunenaren stand te houden. Resia kreeg tien minuten voor tijd een dikke kans op de winst maar die werd gemist. Ook Leunen werd nog twee keer gevaarlijk maar doelpunten vielen er niet meer.

Sporting ST gelijk in matig duel

SVS-Sporting ST 1-1 (1-1).

Doelpunt: Marco Pennings.

STEVENSBEEK | Het staartduel in de vijfde klasse E tussen SVS en Sporting ST eindigde onbeslist: 1-1.

Het was een heel matig duel in het Brabantse Stevensbeek. Na een halfuur nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Vijf minuten later kwam Sporting ST op gelijke hoogte. Marco Pennings scoorde uit een vrije trap van buiten de zestien de 1-1 gelijkmaker. Ook in de tweede helft was het een rommelig duel tussen twee ploegen die veel strijd leverden maar weinig goed voetbal lieten zien. Geen van beide ploegen verdiende ook de volle winst.

John Klaassens blijft bij Holthees

HOLTHEES | Voetbaltrainer John Klaassens uit Leunen heeft zijn contract bij Holthees met een jaar verlengd.

Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de vijfdeklasser. De voormalige keeperstrainer debuteerde als hoofdcoach bij Lottum en daarna had hij Montagnards onder zijn hoede. Holthees bezet na een kwakkelende voorbereiding de tiende plaats in de vijfde klasse E.

Marcel Peters vertrekt bij Merselo

MERSELO | Marcel Peters vertrekt aan het einde van dit seizoen bij vijfdeklasser Merselo.

De voetbaltrainer uit Venlo is bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark De Vloet. Daarvoor werkte hij vier jaar bij EWC'46 uit Well. "Ik zoek niet per se in deze regio. Het kan ook een club uit mijn stad Venlo zijn. Het moet wel bij me passen. Ik blijf graag een wat langere tijd om ook iets op te bouwen."

Snelle treffer van Niek Versteegen

GROESBEEK | Niek Versteegen scoorde zaterdag al na veertig seconden de openingstreffer (0-1) voor Achilles'29 in de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC in Haarlem.

Uiteindelijk wonnen de Groesbekers het duel in de tweede divisie met 2-3. Na een 2-1 voorsprong voor HFC gaf Versteegen, oud-speler van Venray, de assist waaruit de 2-2 viel. Na de pauze stelde Achilles'29 de winst (2-3) veilig.