De Barbanson weg bij VVD-Venray

Venray | Ingeborg de Barbanson heeft zich teruggetrokken als kandidaat-lijsttrekker voor de VVD in de gemeente Venray. De Barbanson maakt de huidige raadsperiode nog wel af als fractievoorzitter.

De enige overgebleven kandidaat-lijsttrekker is nu Frank Hazeu. Na twaalf jaar vindt De Barbanson het mooi geweest. "Ik heb een leuke kans gekregen met mijn eigen bedrijf. Die mogelijkheid kan ik nu met beide handen aanpakken. Ik ga het een stuk drukker krijgen als zelfstandige en dat was sowieso moeilijk te combineren met het voorzitterschap", vertelt De Barbanson.

"Als er geen andere kandidaat was geweest, dan had ik best nog vier jaar fractievoorzitter willen zijn. Maar het is goed dat er nu iemand anders is die de kar wil trekken voor de VVD. Het is mooi geweest."

Met haar afscheid is De Barbanson nog niet bezig. "Dat komt later wel denk ik. Het wordt zeker even wennen. Twaalf jaar is natuurlijk een flinke tijd, maar over mijn naderende vertrek heb ik nog niet nagedacht. Het is nu zaak om alles netjes over te dragen naar mijn opvolger."

De Barbanson stelt zich niet verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. "Dat vind ik niet eerlijk tegenover de kiezers. Als je op de lijst staat, dan moet je openstaan voor een plek in de gemeenteraad. Anders moet je dat niet doen. Het is een mooie tijd geweest. Voor mij is het klaar na de verkiezingen. De focus gaat volledig op mijn eigen bedrijf. Dat wordt ook weer ontzettend spannend." De fractievoorzitter was door het bestuur van VVD Maasland opnieuw voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker. Hazeu stelde zich later ook beschikbaar. Tijdens de vergadering van VVD Maasland op 28 oktober in Ottersum werd nog niet duidelijk wie de lijsttrekker voor de gemeente Venray zou worden.


Gekantelde truck op N277

Veulen | De N277 bij Veulen was maandag lange tijd afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwegen.

De weg was tussen de kruising bij Veulen en camping Het Meerdal dicht. De vrachtwagen kantelde rond 09.30 uur en kwam dwars op de N277 te staan. De cabine van de vrachtwagen belandde in de greppel langs de weg. De weg werd aan het einde van de middag weer vrijgegeven.