'Talentencampus nu doorzetten'

VENRAY | Ondanks de hoge verbouwingskosten willen wethouder Martijn van der Putten (D66) en schoolbesturen SPOV en Onderwijsgroep Buitengewoon de talentencampus realiseren in Veltum.

"Er wordt al veertien jaar over gepraat", zei bestuursvoorzitter Marcel Reulen van SPOV. "Er waren al veel proefballonnetjes. We gaan nu vol voor dit concept. Als dit niet lukt, dan is het voorbij en moeten we de talentencampus loslaten."

Reulen en Van der Putten waarschuwen dat bij het afblazen er voor vier scholen huisvestingsproblemen ontstaan. Het gebouw van Focus is zo goed als afgeschreven en het pand in Veltum is toe aan een renovatie. "Wil je het goed doen, dan moet er veel gebeuren. Dit vraagt een extra investering", zei Van der Putten. "Als we het niet doen dan moeten we toch renoveren in Veltum. Daar is het gebouw aan toe." De onderwijswethouder benadrukte dat het om een fundamentele keuze gaat om basis- en speciaal onderwijs samen te voegen in een gebouw. Ondanks de krapte is niet gekozen voor uitbreiding. "Het is al een groot gebouw en we willen niet interen op de buitenruimte."