Verkeersdrukte groter in Veltum

VENRAY | Na de verbouwing en de komst van de talentencampus in het pand van Coninxhof/De Keg zal de verkeersdrukte in Veltum toenemen.

Het schoolgebouw ligt midden in een woonwijk en is geheel omringd door huizen. Bewoners klagen nu al over de verkeersdrukte in hun straat. Vooral 's ochtends is er een piekmoment. Er ontstaan onveilige verkeerssituaties ook door het soms asociale gedrag van de brengouders.

Het leerlingenaantal neemt toe van 400 naar 535. Momenteel komen er gemiddeld negentig auto's per dag om kinderen te halen of te brengen. Dat worden na de komst van de talentencampus 140 auto's. Daarnaast komen er per dag negen busjes of taxi's bij. Achttien personeelsleden van Coninxhof en De Keg zijn nu langparkeerders in de wijk. De verwachting is dat dit aantal straks zal uitbreiden naar vijftig. Het wordt bekeken om iets verderop, in Veltumse Kleffen en Blauwververstraat, extra parkeerplaatsen te realiseren. Het aantal leerlingen en leerkrachten dat met de fiets naar school komt zal toenemen van 250 naar 315.

Uit een enquĂȘte blijkt dat 60 procent van de buurt de situatie nu al verkeersonveilig vindt. Toch gebeuren er maar weinig ongelukken rond het schoolgebouw.