Jongerencentrum luidt noodklok

Venray | The B heeft een flink probleem als de subsidiekraan vanaf januari voor een groot deel wordt dichtgedraaid. Het voorstel om het jongerencentrum verspreid over drie jaar 180.000 euro subsidie te verschaffen is van tafel geveegd door de Venrayse politiek.

Voorzitter Sander Brugmans wil de toekomstplannen graag toelichten aan de Venrayse politiek om de diverse fracties alsnog te overtuigen. Het onderwerp staat op 30 november op de agenda van de commissie Leven. "Ik hou mijn hart vast als de subsidie stop wordt gezet." Eerder zou The Next Step, zoals het toekomstplan van The B heet, op 12 oktober besproken worden, maar dat ging toen niet door. "De politiek heeft nooit een duidelijke uitleg gehad. Zij weten op dit moment te weinig over onze plannen. We hebben de politiek dan ook uitgenodigd om over de plannen te praten."

In juni vierde The B het 3-jarig bestaan

Mocht The B definitief geen extra ondersteuning krijgen, dan verdwijnen in ieder geval de twee programmaondersteuners. "We willen graag vooruit. Dat wil zeggen dat we meer evenementen willen organiseren en we willen zelfs een dagelijkse programmering op poten zetten. Dit plan komt helaas niet van de grond zonder subsidie."

Naast de twee programmaondersteuners leunt The B sterk op een klein groepje vrijwilligers. "Ik ben bang dat er een aantal stoppen als we slecht nieuws krijgen vanuit de gemeente. Dan worden we nog verder teruggeworpen. Het zal niet meteen het einde van The B betekenen, maar we staan er wel slecht voor dan. We zitten in een fantastisch pand, waar veel geld in is geïnvesteerd. Ik weet zeker dat we in dit gebouw met meerdere partijen kunnen samenwerken." The B wil in de toekomst onder meer als poppodium acteren. Ook wil het jongerencentrum steeds meer samenwerken met bijvoorbeeld Synthese en Cultura Venray. "Ik weet zeker dat we succesvol kunnen zijn, maar daar hebben we wel financiële middelen voor nodig. Anders kunnen we een streep zetten door het plan The Next Step."