Afbeelding
Foto:

Vakmanschap in hart en nieren

Venray | Vorig jaar bestond het bedrijf 25 jaar en werd Top Support Dakwerken genomineerd voor de Venrayse Ondernemersprijzen. De prijs werd niet gewonnen, maar het vakmanschap van Frank Schaeffers en zijn medewerkers werd nog eens duidelijk onderstreept.

Frank is dan ook een vakman in hart en nieren. Samen met zijn partner Petra runt hij het dakdekkersbedrijf. "Bij ons staat de kwaliteit van het werk voorop. In een wereld waar alles sneller moet wordt dat weleens over het hoofd gezien", legt Frank uit. "Elke klus is een stuk maatwerk voor de klant. Neem bijvoorbeeld de renovatie van een dak. Voordat we een prijs uitwerken, gaan we altijd kijken, nemen we foto's en beoordelen de situatie van een dak. Op basis van die beoordeling maken we dan de offerte. Daarin geven we ook aan wat er met het dak volgens onze inschatting moet gebeuren. De prijs is uiteraard wel belangrijk, maar als vakman willen we een goed dak opleveren"

De bedrijfsactiviteiten van Top Support Dakwerken zijn heel breed. Ze renoveren daken, treffen energiebesparende maatregelen en voeren zink-, lood- en koperwerken uit. Daarnaast verhelpen ze lekkages, analyseren ze bouwfysische problemen en lossen ze meestal zelf op. Bij restauratie komt het oude ambacht van leidekken regelmatig in beeld. Zo is Schaeffers een van de weinige leidekkers in de regio. Het periodiek onderhoud van bedekkingen en goten voert men het hele jaar uit. Desgewenst worden er rapportages verzorgd "Dat periodiek onderhoud is heel belangrijk", vertelt Frank. Daken die we jaarlijks onderhouden, meestal nadat alle bladeren van de bomen zijn, gaan in de regel langer mee en behoeven minder snel een renovatie dan daken waar jaren niets is gebeurd. Klanten, zowel ondernemers als particulieren, staan daar eigenlijk niet bij stil maar snappen het meteen als je het uitlegt. Wat dat betreft zijn december tot en met februari bij ons hele drukke maanden."

Naast kwaliteit staat betrokkenheid hoog in het vaandel. Regelmatig contact met je klanten, adviseren en maatwerk leveren zijn belangrijk. "Zeker de afgelopen jaren tijdens de crisis. Maar ook afgelopen jaar, na de hagelstorm van 23 juni. Ineens was er heel veel werk dat gedaan moest worden maar het reguliere werk mag je dan niet uit het oog verliezen. Ik vermoed dat een dergelijke situatie zich de komende jaren vaker voor gaat doen, gezien de toenemende effecten van de klimaatveranderingen."

De kwaliteit vertaalt zich uiteindelijk ook in de samenwerkingsverbanden. Top Support Dakwerken is montagepartner van Velux en werkt binnen team Totaal Onderhoud samen met diverse Venrayse disciplines die eveneens gaan voor kwaliteit en duurzaamheid.