Kruising op grens Smakt en Holthees onveilig

SMAKT-HOLTHEES | De kruising St. Jozeflaan-Broek op de grens van Smakt en Holthees is onveilig. Er wordt vaak te hard gereden op deze onoverzichtelijke T-splitsing.

Automobilisten die over de St. Jozeflaan van Smakt naar Holthees rijden zien het verkeer vanaf rechts uit Broek pas op het allerlaatste moment naderen.

Omdat dit verkeerspunt precies op de gemeentegrens ligt, moet zowel Boxmeer als Venray meewerken aan een oplossing. Binnenkort bespreken beide gemeente de mogelijkheden. Waarschijnlijk komt er een verhoogd verkeersplateau met andere verkeersremmende maatregelen.


'Spannende tijd voor landgoed'

GEIJSTEREN | Landgoed Geijsteren, sinds 1806 in bezit van de familie De Weichs de Wenne, ligt in het gebied van het megaproject Ooijen-Wanssum.

"De uitbreiding van de haven en de aanleg van de rondweg hebben veel impact op het landgoed", zei Joost de Weichs de Wenne dinsdag tijdens de bijeenkomst in zaal Brugeind in Meerlo. Hij volgde in mei zijn overleden vader op.

"Het gaat om de economische en landschappelijke belangen. We zijn er telkens in geslaagd een goede oplossing te vinden. Zo komt er een hoge gronddijk die je niet ziet omdat ie in het landschap ligt", zet De Weichs de Wenne.

"Het wordt ook voor ons een spannende tijd. Ik kijk ernaar uit en heb vertrouwen in een goede afloop."


Einde aan vijftien jaar plannen maken

MEERLO | Vanaf maandag 20 november gaan de werkzaamheden voor de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum van start.

"Na vele jaren vergaderen, plannen maken en ontwerpen is het eindelijk zo ver", zei projectdirecteur Theo Reinders. "Het ontwerp is klaar. Dit is wat het gaat worden."

Reinders haalde aan dat het geduld lang op de proef is gesteld. Al in 2006 ging het projectbureau Ooijen-Wanssum van start. Het megaproject moet binnen drie jaar zijn afgerond.