ISBV Venray e.o. in de prijzen

Venray | De sjoelers van de Invaliden Sport- en Belangenvereniging Venray e.o. hebben deelgenomen aan de derde sjoelwedstrijd om de Limburg Bokaal in Oostrum.

Sjoelclub Venray was de gastheer bij dit toernooi. In de klasse C wist kopman Mat Klaassens bij lange na niet zijn normale niveau te bereiken, maar met een matig gemiddelde van 126,25 werd hij toch nog tweede. Ook Bas Pastors wist in de klasse G niet te overtuigen. De vierde plaats was voor hem het hoogst haalbare met een gemiddelde van 110,50. Jan Pijpers kwam in de klasse I met een gemiddelde van slechts 98,05 niet verder dan de vijfde plaats.

In de klasse J werd Leo Janssen tweede vanwege zijn goede gemiddelde van 93,40. Daarmee bleef hij Marjan Litjens net voor, die derde werd met een gemiddelde van 92,10. Marly Vervoort werd vijfde met een gemiddelde van 83,50.

De tafeltennissers van ISBV hebben deelgenomen aan het integratietafeltennistoernooi in Blerick van TTC Asterix. De deelnemende verenigingen: TTC Asterix, BGS Brunssum, Fortus Panningen, Helmond'57; Hotak'68, Litac, TTV Megacles uit Weert, Redeoss uit Delft, Smash uit Geertruidenberg, TTV Zwolle en ISBV Venray e.o. De zes tafeltennissers van de vereniging boekten wisselden resultaten. Er waren vervolgronden, maar alleen poulewedstrijden. Stefan van Beren speelde in de klasse 4 niet zijn beste toernooi en eindigde met 11 punten op de vierde plaats.

In de klasse 5 moesten Ankie Muijsers en Wilbert Litjens het tegen elkaar opnemen, waarbij Litjens duidelijk de meerdere was met 3-0. Muijsers sprokkelde uiteindelijk 15 punten bij elkaar en de derde plaats. Litjens behaalde met 16 punten de eerste plaats. De klasse 6 telde drie spelers van de vereniging. Annette Aerts moest het in haar poule met 1-3 duidelijk afleggen tegen Harrie Jacobs.

Zij kwam niet verder dan 4 punten. Harrie wist met 5 punten de vierde plaats te bemachtigen. Rahim Azdhari werd in zijn poule derde met 13 wedstrijdpunten. De clubbeker van het toernooi was voor TTV Megacles. ISBV werd in dit klassement vierde, samen met TTC Asterix.

De tafeltennissers van ISBV Venray e.o. hebben deelgenomen aan een tafeltennistoernooi van RRT in het gebouw van Never Despair in Den Bosch. Stefan van Bergen kwam in de klasse 3 tot de tweede plaats met 11 wedstrijdpunten. Ook Wilbert Litjens behaalde in de klasse 5 de tweede plaats met 15 wedstrijdpunten. In klasse 6 kwam Harrie Jacobs niet verder dan 9 wedstrijdpunten. Rahim Azdhari liet zien dat hij niet toevallig in 2017 Nederlands kampioen is geworden. Hij won alle wedstrijden en werd eerste in zijn klasse met 19 wedstrijdpunten.

Voor de 37e keer hield EGS uit Eindhoven het jaarlijkse bowlingtoernooi in Mega Bowling Woensel voor mensen met een beperking. Na de beide voorrondes streden de veertien beste spelers in de finale om de ereplaatsen. Onder aanmoediging van Hans Ottenheim speelde ISBV uitstekend. Harrie Jacobs eindigde in de finale op de veertiende plaats.

Jan Theeuwen werd twaalfde, Marjan Litjens werd elfde, Germy Joosten bemachtigde de zesde plaats. Antoinet Rutten werd derde en Peter Rutten bemachtigde de eerste plek. De klasseringen van de overige bowlers: Elien Jacobs 15e, Marie-Louise Theeuwen 16e, Frank Arts 17e, Marly Vervoort 20e, Ron Custers 21e, Angelique Allards 25e, Tatjana Wiebing 30e en tenslotte Leo Janssen 43e.


Vernieuwing De Koel stap dichterbij

Venlo | VVV-Venlo en de gemeente Venlo zijn tot een akkoord gekomen over de aankoop van gronden en gebouwen rond Seacon Stadion - De Koel. De vergadering van Burgemeester en Wethouders heeft de principeovereenkomst die er lag dinsdag geaccordeerd. Dat betekent dat de gewenste vernieuwbouw van het stadion een stuk dichterbij is gekomen.

Algemeen directeur Marco Bogers van VVV-Venlo is bijzonder ingenomen met het akkoord. "Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de club. We krijgen nu de mogelijkheid om het stadion op peil te brengen. De Trap Omhoog krijgt daarmee het gewenste vervolg. We willen heel graag sponsors en supporters betrekken bij het ontwikkelen van de plannen."

In juni werden de eerste stappen gezet om tot de aankoop over te gaan. De gemeenteraad drong daarbij meteen aan op een daadkrachtige besluitvorming.

Nog in de zomer werden de taxaties uitgevoerd en na overleg tussen beide partijen is besloten dat het stadion en de gronden waarop de gebouwen staan voor een bedrag van 545.000 euro door de club worden aangekocht. Dat bedrag komt overeen met de taxatiewaarde.

Voorzitter Hai Berden is zeer in zijn nopjes met de overeenkomst. "Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben. We kunnen daarmee aan de slag en dat is een belangrijke stap in de toekomst van de club."

In de overeenkomst staat ook dat de gemeente niet van plan is de club met publiek geld te ondersteunen in de plannen. In de plannen die VVV-Venlo heeft, is daar ook geen sprake van. De notariƫle akte moet nog passeren. Dat is een formaliteit. Beide partijen zetten momenteel de laatste puntjes op de 'i'.

Zoals bekend is Van den Munckhof BV, uitgever van onder meer nieuwsblad Peel en Maas, netwerkpartner van de Venlose profclub. Op Peel en Maas TV wordt tijdens het voetbalseizoen een of twee keer per week in samenwerking met Omroep Venlo VVV Tv uitgezonden.


Kienavond in Veulen

Venray | ISBV Venray en omstreken houdt op vrijdag 17 november een kienavond in zaal 't Veulen aan de Veulenseweg 49 in Veulen.

In verschillende rondes zijn allerlei prijzen te winnen. De kienavond in 't Veulen begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.