Afbeelding
Foto:

Geslaagde mantelzorgbrunch

Venray | Rotary Venray heeft zich zaterdag ingespannen om de mantelzorgers van de gemeente Venray te verwennen met een uitgebreide brunch.

Maar liefst 155 mantelzorgers genoten van een verwenprogramma. De Trennesetters zorgden voor muzikaal plezier en ook prins Frank II met zijn adjudanten en de vorst verrasten de mantelzorgers. Hij overhandigde een cheque van 444 euro aan de voorzitter van de Rotary, Paul Hermsen.

De cheque is bestemd voor de mantelzorgers. Ondertussen werden gerechten af en aan gebracht door leden van de Rotary. Hermsen is ongelofelijk trots op de inzet van de mantelzorgers. "Zij zorgen dag in, dag uit voor hulpbehoevenden. Dat kunnen familieleden zijn, maar ook goede bekenden. Wij organiseren deze lunch om deze mensen een keer zelf in het zonnetje te zetten. We willen de mensen met deze brunch ook met elkaar verbinden. Daar hebben we dit jaar flink op ingezet." Rotary Venray organiseerde deze brunch voor de dertiende keer.

De voorbereidingen op de brunch waren een dag eerder al begonnen. "We hebben op vrijdag al veel gedaan. Zo was vandaag eigenlijk een makkie. We moesten er alleen voor zorgen dat de maaltijden op tijd op tafel stonden", zei chef-kok Mart Kusters. Het voorgerecht bestond zaterdag uit runderbouillonsoep, het hoofdgerecht voor de mantelzorgers bestond uit gehaktballetjes in tomatensaus en kip in champignonroomsaus en als toetje was er bavarois op basis van speculaaskruiden.