Afbeelding
Foto:

Onthulling
vlag De Piëlhaan

Venray | Carnavalsvereniging De Piëlhaan in Landweert, die inmiddels alweer het negende seizoen is ingaan, begon het nieuwe carnavalsseizoen zaterdagmorgen met de onthulling van een eigen carnavalsvlag.

De sterk groeiende vereniging richt zich binnen de wijk op het kleinschalig vieren van carnaval voor het gehele gezin. Hierbij heeft ze een eigen identiteit gecreëerd en is er een eigen vlag ontstaan.

Op de elfde van de elfde werd de vlag feestelijk gepresenteerd in wijkcentrum 't Stekske. De oprichters van de carnavalsvereniging onthulden de vlag onder het toeziend oog van de verenigingsleden en nieuwsgierige wijkbewoners. Hierna werd de geel/blauwe vlag in de mast gehesen, door de kinderen werden ballonnen opgelaten en is het nieuwe carnavalsseizoen officieel weer gestart.

"We hebben al heel lang toegewerkt naar dit moment", vertelde De Piëlhaan-voorzitter Patrick van Helden. "Met de vlag zijn we al jaren bezig geweest, maar we moesten eerst een fantastisch logo hebben. Uiteindelijk is dat ook goed gelukt."

De Piëlhaan is uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardige carnavalsvereniging met een belangrijke sociale functie. "We werken heel veel met de scholen samen. Zo blijven we ook in gesprek met veel ouderverenigingen. Op dit moment hebben we al meer dan zestig leden. Dus we zijn nog steeds groeiende." De oprichters van de carnavalsvereniging in Landweert kijken vol trots terug op de afgelopen periode.


Rijbewijskeuring

Venray | Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de rijbewijskeuringsarts op de dinsdagen 21 november, 19 december en 9 januari in de Groene Kruis-winkel aan de Schoolstraat 7 in Venray.

Voor informatie en een afspraak kan contact opgenomen worden met het landelijke afsprakenbureau via telefoon (036)7200911. Zelf een datum reserveren kan via www.rijbewijskeuringsarts.nl. Voorafgaande aan de keuring dient een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden.

Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via de website mijn.cbr.nl.