Belangrijke zege volleybalsters

Flamingo's 56-ActiveRooy 2-3. Setstanden: 25-19, 22-25, 25-21, 20-25 en 9-15.

Gennep | De volleybalsters van ActiveRooy behaalden in de derde divisie B een knappe zege in de uitwedstrijd tegen Flamingo's '56 2: 2-3.

ActiveRooy werd deze wedstrijd voor het eerst gecoacht door Frans Rongen. De gasten kregen in de eerste set meteen een tegenslag. Marleen Oudenhoven ging overtuigend voor de bal en botste met haar hoofd tegen de stoel van de scheidsrechter. Hevig bloedend moest ze vervolgens richting huisartsenpost. Met vijf hechtingen in haar hoofd kon Oudenhoven weer terugkeren naar Venray. De thuisploeg profiteerde van de consternatie en greep de eerste set met 25-19. Met volle overtuiging begon ActiveRooy aan de tweede set, want er moesten tenslotte punten gepakt gaan worden. Anne Janssen wist een aantal mooie ballen te scoren met haar aanval en Kiki Smits wist de ene na de andere bal van de grond te halen. Het werd uiteindelijk nog een spannende set, maar de dames uit Venray trokken de winst naar zich toe: 22-25. In de derde set hadden de gasten lange tijd een voorsprong, maar verspeelden die uiteindelijk in de slotfase. De thuisploeg bleef regelmatig scoren en pakte de setwinst: 25-21. In de vierde set liet Anne Janssen zien een allrounder te zijn die op alle posities ingezet kan worden. Ze scoorde als passer-loper, midden en op de diagonaalpositie punten. ActiveRooy pakte puur op wilskracht de set: 20-25. In de vijfde en beslissende set verdeelde Lieke Vervoort de ballen goed en konden de aanvallers naar hartenlust scoren. De set werd overtuigend gewonnen: 9-15. Op zaterdag 18 november gaan de Venrayse volleybalsters op bezoek bij middenmoter VC Volt 2, aanvang 14.30 uur.

ActiveRooy onderuit

VC Hero-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-9, 25-20, 25-16 en 25-18.

Herten | De volleyballers van ActiveRooy leden in de promotieklasse D een 4-0 nederlaag uit tegen VC Hero. De ernstig gehavende gasten, drie vaste waarden van heren 1 waren aangevuld met spelers van het tweede team, werden in de eerste set weggevaagd: 25-9. In de drie volgende sets gaven de Venrayse volleyballers goed partij, maar moesten telkens het onderspit delven: 25-20, 25-16 en 25-18. ActiveRooy heeft nu twee competitieloze weekenden om de accu op te laden.