Hockeysters Venray verslaan Weert: 3-1

Venray-Weert 3-1 (1-1). Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (2x) en Annelieke Creemers.

Venray | In de derde klasse won jong Venray afgelopen zondag met 3-1 van Weert. In het begin van het duel waren de Venrayse hockeysters niet scherp genoeg en kregen de gasten diverse kansen. Door prima keeperswerk van Kiki Nellen wist Venray nog lang de nul te houden. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten alsnog verdiend op voorsprong: 0-1. De thuisploeg knokte zich vervolgens terug en kwam op gelijke hoogte. Voorstopper Nienke Scharn sloeg met de backhand de cirkel binnen waarna Annelieke Creemers klaar stond om de aanval af te ronden. De 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Venray sterker en creëerde diverse kansen. Die inzet werd beloond. Op aangeven van Marieke Lenssen schoot Danjelle Creemers bij de achterlijn met een backhand flats de bal binnen: 2-1. Creemers besliste met een tweede treffer het duel definitief. Uit een vrije slag werd ze bediend door Jeanne Clermonts en sloeg opnieuw met de backhand toe.

Op zondag 19 november speelt Venray thuis tegen het laaggeklasseerde Heeze. Het duel op sportpark De Wieën begint om 12.45 uur.