Afbeelding
Foto:

Levensverhaal pastoor Huisman

venray | Het levensverhaal van de 93-jarige deken en pastoor Evert Huisman is nu in boekvorm te koop bij Bruna in Venray.

Het boek is geschreven door Truus Hipman. Huisman komt uit Gennep, maar groeide op in Gendt. Hij werd predikant, kapelaan, pastoor en deken. In het boek zijn ontroerende en openhartige verhalen over zijn leven te lezen. In Venray is pastoor Huisman vooral bekend van zijn missen in de Paterskerk en de St. Jozefkerk in Smakt.

De Gennepse gemeenschap, de Rooms-Katholieke Kerkgemeenschap, Religieus de Crypte en tal van verenigingen en organisaties in Gennep. Bijna te veel om op te noemen.

Duidelijk is wel dat deken Evert Huisman zich tientallen jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Om die reden reikte burgemeester Peter de Koning onlangs de Ganapja aan Huisman uit, de hoogste gemeentelijke onderscheiding.


Cursus werken met gereedschap IKL

Venray | IKL houdt op zaterdag 2 december in Venray een cursus waarbij het werken met bijl en slaggereedschap centraal staat. Vaardigheid met deze gereedschappen komt na (veel) oefenen.

In de cursus 'werken met bijl en slaggereedschap' leren de deelnemers in een dag de fijne kneepjes van het werken met dit gereedschap. Ze maken kennis met de verschillende soorten gereedschap terwijl theorie en praktijk voortdurend worden afgewisseld. De grondbeginselen worden doorgenomen en er wordt geoefend op een veilige manier. Kenners weten dat techniek belangrijker is als kracht. Elke deelnemer zal 'zijn' boom op een verantwoorde wijze vellen.

De deelnemers worden uitgenodigd om eigen slaggereedschap mee te nemen. Indien dit deugdelijk is, kan er ook mee gewerkt worden. Naast dat ze veel leren en lekker actief aan de slag gaan tijdens de cursus, verzorgt IKL ook een houthakkerslunch voor alle deelnemers. Om deel te nemen aan deze cursus moet je minimaal 18 jaar zijn.

Aanmelden en meer informatie via de website www.buitenkrachtlimburg.nl.