Verhalenbundel Op de grens

Venray | Huiveren voor het haardvuur nu het duister wordt door uzelf, vrienden of familie? Met deze bundel korte verhalen die schoonheid liefde en onderhuidse angsten verbinden is alles mogelijk.

Vanaf 29 oktober is na het uitbrengen van vier gedichtenbundels de eerste verhalenbundel van de Overloonse auteur Adriaen Willemsz beschikbaar voor het publiek. De bundel is anders dan de gedichten die in eigen beheer zijn uitgegeven verzorgd door Uitgeverij Aspekt uit Soesterberg. Natuurlijk heeft grafisch vormgever en vriend Marcel Bakkum ook weer zijn steentje bijgedragen.

De zes korte verhalen die tezamen de bundel Grensvertellingen vormen hebben allen invloeden uit de spirituele, mythische en Keltische traditie, maar buiten dat zijn liefde en angst voor het (on)bekende, twee zijdes die onlosmakelijk verbonden zijn. De verhalen spelen zich in een wisselende omgeving af, steeds in een andere tijd die verbonden is aan een bestaande plaats, een kassengebied aan de grens liet De glazen stad ontstaan, dat zich in de vorige eeuw afspeelt, in het verhaal In vuur en vlam fungeerde een bijna verdwenen kasteel aan de Maas als basis in een middeleeuwse vertelling, terwijl daarentegen een kasteel in Ierland inspireerde tot een moderne verdwijning in Het spoor bijster, een grafheuvel werd het centrum van een sprookje uit de oudheid. Op de grens tussen water en land loeren vreemde schepsels aan zee en met groene rubber laarzen gaat de held in De regenexpeditie een zoektocht aan van mythische omvang.

Twee van de verhalen zijn geselecteerd bij de wedstrijd Woordenstroom waar ze ook op de site te lezen zijn. Namelijk : Rimpels in het zand", en "De regenexpeditie". De bundel kost 17,50 excl eventuele verzendkosten. Interesse? Bel 06-20664479 of mail tekstinbeeld@hetnet.nl voor informatie.


Waterstoring in Venray en Leunen

Venray | Door een storing was er maandagavond in verschillende delen van Venray en Leunen enige tijd sprake van minder of zelfs geen waterdruk. De storing was snel opgelost door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML).

Het ging om een technische storing in een van de drinkwaterproductiebedrijven. De storing werd voor het eerst gemeld om 19.30 uur. Binnen enkele uren was de storing compleet verholpen. De druk in het pompstation werd door WML langzaam opgevoerd.