Sportcafé XL met Rob Scheepers

Venlo | Sportverenigingen uit Noord-Limburg komen op maandagavond 20 november samen voor het door Clubtotaal georganiseerde Sportcafé XL, ditmaal in Venlo.

Verenigingen krijgen ondersteuning van Clubtotaal, een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in Noord-Limburg waar onder andere Venray Beweegt bij aangesloten is. Eenmaal per jaar houdt Clubtotaal het Sportcafé XL waarbij trainers, bestuursleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken van harte welkom zijn om te leren en te netwerken met elkaar.

Sportverenigingen moeten zichzelf continu verbeteren om mee te kunnen draaien in de huidige maatschappij. Hoe positioneren ze zichzelf in een concurrerende markt met behulp van de nieuwste trends op het gebied van marketing? Redden de verenigingen het nog alleen? Hoe haalt een vereniging het beste uit zichzelf en zijn omgeving door maatschappelijk te ondernemen? Dit zijn enkele vragen die veel verenigingen bezighouden. Tijdens een aantal workshops en netwerksessies komen deze vragen aan bod. De verenigingen kunnen tijdens het Sportcafé XL onder andere leren over ouderensport, een veilig sportklimaat en crowdfunding. Tijdens de netwerksessies wordt er gespard met andere verenigingen over bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid, gastvrijheid op de club en de nieuwe generatie sporters.

Rob Scheepers gaat op een ludieke wijze het Sportcafé XL afsluiten. Trainers, bestuursleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken zijn van harte welkom. De avond is voor gasten geheel kosteloos. Meer weten over de bijeenkomst? Kijk op www.clubtotaal.nl.


Goedzakactie voor speelgoedbank

Venray | De Goedzakactie is ook bij AH Venray gestart.

Goed speelgoed, dat nog een tweede leven verdient, kan naar AH Venray worden gebracht. Dit speelgoed wordt gedoneerd aan Speelgoedbank Venray, die er weer veel kinderen blij mee kan maken. Haal een Goedzak op bij de Albert Heijn-winkel. De actie loopt tot 26 november.

Albert Heijn zorgt, in samenwerking met lokale goede doelen, dat het speelgoed op de juiste plekken terechtkomt.