Curlingduels op ijsbaan Venray

Venray | De ijsbaan gaat ook dit jaar weer voor drie weken ijsplezier zorgen. Dit jaar staat tevens de tweede editie van de curlingwedstrijden op het programma. En wel op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 december.

Deelname aan deze curlingwedstrijden is mogelijk voor bedrijven-, familie- en vriendenteams. De teams gaan met elkaar de strijd aan tijdens een gezellig avondje uit. Ook enkele sponsoren van de ijsbaan nemen deel aan deze wedstrijden. De competitie wordt gespeeld op de ijsbaan, in teams van vijf personen, één teamcaptain en vier spelers. Op de ijsbaan zijn twee curlingbanen actief. Twee teams spelen tegelijkertijd op een baan. Elke wedstrijd kent vijf rondes (ends). Tijdens elke end is het de bedoeling om als team zo veel mogelijk punten te halen door de stenen binnen/op een van de cirkels te krijgen. Meer weten? Neem dan contact op via info@winterpretvenray.nl. De finale wordt gespeeld op vrijdag 22 december, vanaf 20.00 uur. De voorverkoop van de losse kaarten en tienstrippenkaart is van start gegaan. De kaarten zijn te koop bij VVV-Venray, Wolff jeans en Jamin Venray. Als de ijsbaan eenmaal geopend is, dan zijn de kaarten uiteraard ook aan de kassa verkrijgbaar. Nieuw is dit jaar dat de kaarten voor zowel een schaatsblok als voor een blok schaatshuur in te wisselen zijn.

De losse kaart kost 5 euro en de tienstrippenkaart 45 euro. De website www.winterpretvenray.nl en de Facebookpagina worden de komende weken bijgewerkt en gevuld met de details van editie 2017-2018. Het programma, praktische informatie, nieuwe foto's, en andere dingen worden daar vermeld.


Vluchtelingmaatje

Venray | Franciscusgroep Venray gaat op woensdagavond 6 december in samenwerking met de werkgroep Welkom Vluchteling Venray van start met een cursus Vluchtelingmaatje. De cursus wordt gegeven door Hub Vossen, stafmedewerker Dienst Kerk en Samenleving/aalmoezenier van Sociale Werken in het bisdom Roermond.

De cursus is interessant voor iedereen die overweegt zich in te zetten voor vluchtelingen in Venray, maar niet weet of het wel iets voor hem of haar is. Vluchtelingmaatjes bieden steun aan asielzoekers met een status die in de gemeente Venray een woning aangeboden krijgen.

Een Vluchtelingmaatje helpt statushouders wegwijs te raken in de Nederlandse samenleving. Ook het samen Nederlands spreken is zeer behulpzaam. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste avond gaat het om kennismaking met elkaar en kennismaking met het project. In de bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de volgende zaken: hoe luister je naar verhalen van vluchtelingen en hoe je stel je je daarvoor open. Maar ook: hoe stel je grenzen.

De deelnemers spreken op deze eerste avond het vervolg af. Voor wie zich als Vluchtelingmaatje in wil zetten, kan de stichting Welkom op Weg na afloop van de cursus een match maken met een vluchteling. De cursus wordt gehouden in Vrouwencentrum Eva aan de Dr. Poelsstraat 8 in Venray en begint om 20.00 uur.

Meer informatie of opgeven? Neem contact op met Nens van der Wijngaard via e-mail info@franciscusgroep-venray.nl.


Legodesigner komt naar Venray

Venray | De vierde editie van het legofestijn Bouwblokjes in Evenementenhal Venray krijgt een speciaal tintje want legodesigner Robert Bontenbal komt voor een meet and greet naar het tweedaagse lego-evenement.

Bontenbal is met name bekend als de man achter het ontwerp van legoset The Old Fishing Store. Bezoekers van Bouwblokjes kunnen op zaterdag 16 en zondag 17 december hun legoset meenemen en laten signeren door Bontenbal. Al drie edities op rij is het legofestijn Bouwblokjes in Venray goed voor duizenden bezoekers. Voor deze vierde editie wil de organisatie iets extra's toevoegen aan het programma. "Dat is gelukt met de komst van de legofan en talentvolle designer Robert Bontenbal. Het is een bekende naam in de legowereld. Zijn legoset van de oude viswinkel gaat de hele wereld over. Tijdens Bouwblokjes kan iedereen hem ontmoeten", laat de organisatie weten. Over een maand strijkt de legowereld weer neer in Noord-Limburg.


Het evenement in 2016

Het middelpunt van Bouwblokjes is de legomarkt waar ontelbare legosteentjes te koop zijn. Ook zijn er bouwhoeken, een legoracebaan, springkussens, een indoor doolhof, een bioscoop waar legofilms te zien zijn en er zijn legodemonstraties en imposante legocreaties van legofans te zien. "Het aanbod en programma is groot en divers, omdat we echt een dagje uit willen aanbieden. Het evenement moet urenlang vermaak bieden met het mooiste speelgoed dat er ooit is gemaakt", aldus de organisatie. Bouwblokjes is op zaterdag 16 en zondag 17 december te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn aan de kassa te koop. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/bouwblokjes.


Oostrumer voor rechter

Maastricht | Een 41-jarige man uit Oostrum moet dinsdag voor de rechtbank in Maastricht verschijnen. De man wordt verdacht van een tasjesroof in Beek onder bedreiging met van een mes.

Ook zou de man een auto hebben gestolen in Linne op 21 december 2015. Hij wordt ook nog verdacht van een diefstal met geweld van een auto en een mobiele telefoon in Den Bosch op 31 december 2015.

Verdacht van verkrachting

Maastricht | Een 34-jarige man uit Oostrum wordt verdacht van de gewelddadige verkrachting van een vrouw in Oostrum op 9 december 2016. De verdachte moet op 24 november in de rechtbank in Roermond verschijnen.

Het zou gaan om een extreem gewelddadige en onder bedreiging van geweld gepleegde verkrachting. Hij wordt ook verdacht van bedreiging met een tegen het leven gericht misdrijf.