Afbeelding
Foto:

Kunstig genieten in museum Venray

Venray | Van maandag 6 november tot en met zondag 17 december 2017 stellen vijftien kunstenaars uit de regio Venray vijftig werken tentoon.

De werken omvatten schilderijen, waarop met verschillende technieken abstracte voorstellingen worden weergegeven, maar ook beelden van keramiek en koper. Bijzonder zijn de twee dieren, die zijn samengesteld uit afvalijzer. Een giraf kijkt vertederd naar een taxhond, die een schuilplaats tussen zijn voeten heeft gevonden.

Deze twee figuren verbeelden de intentie, waarmee de Rooyse Ladies, als afdeling van Kiwanis Nederland, deze tentoonstelling hebben samengesteld. Zij hebben de kunstenaars gevraagd hun werk ook te koop aan te bieden. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de speelgoedbank. De speelgoedbank Venray verzamelt sinds november 2015 overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen. Kiwanis is gesticht in 1914 in Detroit. De naam is afgeleid van een woord uit de owjibe-taal, een indiaanse taal uit Noord-Amerika.Het betekent: 'Lawaai maken'. De stichters van Kiwanis hebben dat vertaald in 'Wij bouwen'. In 2005 hebben ze dat uitgelegd als 'Overal ter wereld kinderen helpen'. De gastdames en heren van het Venrays Museum verwijzen eventuele kopers naar de contactpersoon van Kiwanis.


Myrthe Moorrees

Venray | Bondscoach Sarina Wiegman heeft Myrthe Moorrees uit Venray opgenomen in de 23-koppige selectie van de Oranjevrouwen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije en Ierland. De speelster van FC Twente maakte onlangs haar debuut voor Oranje in het oefenduel met Oostenrijk.

Oranje gaat op vrijdag 24 november eerst in Senec op bezoek bij Slowakije, waarna de Europees kampioen vier dagen later op dinsdag 28 november in het inmiddels al uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen Ierland ontvangt. Nederland en Noorwegen gaan normaal gesproken uitmaken wie de nummer één wordt in groep 3 en daarmee een rechtstreeks ticket voor het WK van 2019 in Frankrijk pakt. Noorwegen en Ierland bezetten op dit moment met ieder zes punten de koppositie in de poule, maar beide landen hebben respectievelijk twee en één wedstrijd meer gespeeld dan Oranje, dat met drie punten op de derde plaats terug te vinden is.