Loes van Dijck, een van de jonge talenten van De Peelkorf, sterk onder de korf.
Loes van Dijck, een van de jonge talenten van De Peelkorf, sterk onder de korf. Foto: Henk Lammen

De Peelkorf sterk na rust

De Peelkorf-Corridor 16-10 (7-8). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (5x), Marly van Asten (4x), Lisa Verlijsdonk en Linda Verlijsdonk en Rachel van Meijel (allen 2x) en Lieke Thomassen.

Venray | In de hoofdklasse sloegen de korfbalsters van De Peelkorf na rust toe in de thuiswedstrijd tegen Corridor: 16-10. "Een prima start van de zaalcompetitie", aldus aanvoerster Lisa Verlijsdonk na afloop.

Door Henk Lammen

De thuisploeg kwam in sporthal De Wetteling al snel op voorsprong door een treffer van Tina Janssen. Na de gelijkmaker van de gasten uit Breugel benutte Marly van Asten twee kleine kansjes: 3-1. Daarna ging de strijd redelijk gelijk op. De Peelkorf speelde vooral verdedigend slordig en gaf Corridor steeds de kans om in het spoor te blijven. Bij een 6-6 stand wisten de gasten zelfs voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen. De Peelkorf kwam via opnieuw Tina Janssen, die een klein kansje verzilverde, gelijk, maar in de slotminuten scoorde Corridor de achtste treffer en ging met een minieme voorsprong rusten: 7-8.

Na de thee speelde de thuisploeg een gedegen tweede helft. Met gevarieerde aanvallen en feller verdedigend gaf De Peelkorf veel minder kansen weg. De gasten wisten nog maar twee keer te scoren, terwijl de Ysselsteynse korfbalsters negen doelpunten mochten noteren. Door de komst van drie talentvolle speelsters uit de A-jeugd, Rachèl van Meijel, Loes van Dijck en Lieke Thomassen, heeft het team nieuw elan gekregen. Onder leiding van oud-speelster Moniek Voermans-Peters, die de eerste zes duels in de zaalcompetitie voor haar rekening neemt, speelde De Peelkorf fris van de lever en bleven de punten verdiend in eigen huis. "In de eerste helft was het niet altijd even goed", aldus een tevreden Lisa Verlijsdonk. "Na de rust was de concentratie beter, speelden we feller en gaven we veel minder weg. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst."

Op zondag 19 november gaat De Peelkorf op bezoek bij Stormvogels. Het team uit Luyksgestel won op de openingsdag van de zaalcompetitie nipt van Rooi (11-10). Het duel in sporthal De Stap begint om 14.15 uur.