Bluesmiddag in 't Schöpke

Venray | WOC 't Schöpke in Venray houdt op zondag 26 november vanaf 15.00 uur een bluesmiddag met medewerking van de Southern Blues & Rock Band uit Venray.

De band stond op 11 november in de finale van BRUL Contest in Landgraaf. Deze muziekwedstrijd stond in het teken van Limburgse blues-, roots- en Americana-muziek. De Southern Blues & Rock Band wist één van de vijf finaleplekken te bemachtigen. Etan Huijs, singer-songwriter uit Venray, verzorgt in de pauze een gastoptreden. Op het kruispunt waar melancholische folk en melodieuze pop elkaar ontmoeten, daar is Huijs op z'n best.

Het wijkontmoetingscentrum is gevestigd aan de Veltumse Kleffen 70B in de wijk Veltum in Venray. De entree is gratis.


Concert Just For Fun

Meerlo | Just For Fun uit Meerlo verzorgt op zondag 19 november het concert Rock & Love Passion in de Vossenzaal van 't Brugeind in Meerlo.

Vanaf 14.30 uur gaan de deuren open. Just For Fun is een vocalgroup met band onder muzikale leiding van Geert Verhallen. De muziekstijl is divers en varieert van pop, rock tot nederpop.

Kaartjes zijn in de voorverkoop te bestellen via e-mail JFFinconcert@hotmail.com.

Just For Fun is op zoek naar zangers en zangeressen. Zin om mee te doen? Neem dan contact op via e-mail justforfun-meerlo@ziggo.nl om eens vrijblijvend mee te komen zingen.


Lionsclub Venray bakt stroopwafels

Venray | Rondom de feestdagen houdt Lionsclub Venray onder het motto We Serve twee acties voor het goede doel.

De leden zetten zich in om in Venray een kerstdiner aan te bieden aan Venraynaren die met Kerstmis alleen zijn of het niet breed hebben. Dit doen zij door het bakken van verse warme stroopwafels in een gezellige kerstambiance. Met de opbrengst wordt het jaarlijks kerstdiner gesteund. De stroopwafels worden gebakken op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december op de Grote Markt naast de kerststal in Venray.

Op donderdag 21 december serveert de Lionsclub alweer voor de veertiende maal een kerstdiner. Samen met de Venrayse kookclub CoCuVe kookt een aantal leden van de club in de keuken van 't Anker in Merselo een kerstdiner voor een groep van 65 mensen die in samenspraak met hulpverlenende instanties wordt uitgenodigd. De gasten worden opgehaald door de overige leden die zich extra chique hebben uitgedost. Ze worden tijdens deze gezellige avond getrakteerd op lekker eten, muziek, een kerstvertelling en samenzang. Na afloop van de avond wordt iedereen weer netjes thuisgebracht.

Door het kopen van een pakje stroopwafels kan deze actie worden ondersteunt. Kijk voor meer informatie op: www.lionsvenray.nl.


Hoormeting Specsavers

Venray | Klanten van Specsavers Venray kunnen een hoormeting laten afnemen in een hoorcabine.

Met de toevoeging van de hoorcabine aan de winkel voldoet Specsavers aan de aangescherpte geluidseisen. Vanaf 1 juli 2018 is het verplicht voor audiciens om hoormetingen af te nemen in een hoorcabine of volledig geïsoleerde ruimte. De hoorcabine bij Specsavers Venray wordt gecertificeerd, wat inhoudt dat zowel het geluidsniveau in de ruimte als de deskundigheid van de audicien aan strikte richtlijnen moeten voldoen. Daarnaast volgt Specsavers hiermee de eisen van alle zorgverzekeraars zodat alle StAr-geregistreerde triage audiciens hoortoestellen uit alle categorieën kunnen aanpassen.

Audicien Ben Tomlow van Specsavers Venray: "We zijn ontzettend blij met de plaatsing van de hoorcabine in onze winkel. Aangezien klanten plaatsnemen in de hoorcabine is er geen sprake meer van achtergrondgeluid en worden klanten niet afgeleid tijdens hun meting. Dit komt de hoormeting ten goede."

Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 131 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. Via Stichting Specsavers Steunt toont de organisatie haar betrokkenheid bij de samenleving, voornamelijk door het ondersteunen van lokale goede doelen.


Taxi Driver

Venray | De filmklassieker Taxi Driver van Martin Scorsese uit 1976 wordt op donderdag 16 november om 19.30 uur eenmalig vertoond in Bioscoop Luxor in Venray. Hoofdrolspelers zijn Al Pacino en Jodie Foster. De film wordt ingeleid door schrijfster en journaliste van de Filmkrant Basje Boer.

Martin Scorsese (1942) is regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street en heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, het geloof en vertrouwen centraal staan. In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Dit jaar is er een speciale tentoonstelling in filmmuseum Eye geweest over Scorsese en zijn films.

Ook werden veel van zijn, nu gereviseerde, films vertoond in bioscopen in heel Nederland.

Kaartjes zijn via de website www.luxorvenray.nl te bestellen of te koop bij de kassa van de bioscoop.