Venray wil station in Grubbenvorst

VENRAY | Venray steunt de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo in hun strijd om het station in Grubbenvorst alsnog te realiseren. Vanwege geldtekort is het nieuwe station, als onderdeel van het project Maaslijn, komen te vervallen.

Horst aan de Maas en Venlo hebben ieder 1,75 miljoen euro over voor de komst van het station in Grubbenvorst. Venray steekt er geen geld in maar is wel een warm voorstander. Omdat het station van groot belang is voor de bereikbaarheid van terrein van Greenport Venlo en de Brightland-campus op het voormalige Floriadeterrein.

De provincie Limburg heeft het station uit de plannen geschrapt. Alleen een actieve lobby bij de Tweede Kamer kan nog soelaas bieden. Er is een extra bijdrage van 10,7 miljoen euro nodig van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eind november staat de spoorbegroting in Den Haag op de politieke agenda.

In mei nam de Venrayse gemeenteraad unaniem een motie aan waarin het college wordt opgeroepen alles in het werk te stellen om de bezuinigingen op de Maaslijn af te wenden. Het gaat niet alleen over het station in Grubbenvorst maar ook over het schrappen van enkele kilometers dubbelspoor. De raad wijst erop dat inwoners van Venray belang hebben bij een goede spoorverbinding.


PvdA peilt mening over bladkorven

VENRAY | De PvdA wil graag weten hoe Venraynaren denken over het herinvoeren van bladkorven.

In 2009 zijn de bladkorven afgeschaft in Venray. Het college vindt de kosten te hoog en bovendien kan het bladafval gratis worden aangeboden op het milieustation. De PvdA vindt dat er geen goed onderzoek naar is gedaan. Ook niet in het in mei gehouden bewonersonderzoek over het afvalbeleid.

De partij ziet de bladkorven als een betere dienstverlening aan de burgers. Niet alleen vanwege de overlast van vallende bladeren maar tevens wordt de verkeersveiligheid verhoogd als er minder blad op de stoepen en straten ligt.

De PvdA roept burgers op om voor 1 december hun mening te laten horen. Dit kan via de Facebookpagina of website van PvdA Venray. Of via e-mail: bestuurpvdavenray@outlook.com.


Venraynaar (25) verongelukt

Deurne | Als gevolg van een zwaar verkeersongeluk op de Helmondsingel in Deurne is maandagochtend een 25-jarige man uit Venray om het leven gekomen.

De man reed vanuit Helmond richting Venray en raakte in een flauwe bocht van de weg. Daarop raakte de auto een boom, waarop het voertuig frontaal tegen een andere boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer zat alleen in de auto en kon door de brandweer worden bevrijd. Hij werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Nijmegen, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Specialisten van de politie onderzoeken de exacte toedracht van de aanrijding.


Sinterklaas komt naar Venray

Venray | Een dag na zijn aankomst in Dokkum komt Sinterklaas op zondag 19 november naar Venray.

De intocht start om 14.00 uur vanaf het Raayland College en gaat via de route Sint Antoniusstraat, Monseigneur Verrietstraat, Sint Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en eindigt op de Grote Markt. Vanaf 13.30 uur starten de activiteiten op de Grote Markt, waar de Sint rond 14.30 uur arriveert. Rond Sinterklaas worden tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse koopzondag met pietenspeurtocht (zondag 26 november) en de lichtjestocht (zondag 26 november).

Ook is Sinterklaas op de koopzaterdagen in het centrum zijn en blijft hij soms slapen in zijn speciaal ingerichte Sinterklaashuis in de Rabobank. Bovendien is er ook een speciale dansactie waarbij een bezoek van Sinterklaas aan huis is te winnen. Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.


Afsluiting (veld)wegen Wanssum en Blitterswijck

Wanssum | Sinds deze week zijn enkele (veld)wegen in de uiterwaard van Wanssum en bij Blitterswijck afgesloten.

De afsluiting is nodig voor de realisatie van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum die op 23 november van start gaat. Het gaat om de Haalweide, de Leigraafweg en de Veldweg in de uiterwaard van Wanssum en de Wijnhoverhofweg in Blitterswijck. De wegen worden afgesloten voor een veilige aanleg van de hoogwatergeulen en de uitstroom van de oude Maasarm.

In de heringerichte situatie komen de openbare wegen te vervallen. In de nieuwe situatie is het gebied meer dan nu toegankelijk voor fietsers en wandelaars door het aanleggen van recreatieve routestructuren. De Maasweg in Wanssum blijft open.