ZooParc zoekt vrijwilligers

Overloon | ZooParc Overloon is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren.

Stichting Wildlife is sinds 2015 actief in ZooParc Overloon, dat garant staat voor avontuurlijke ontmoetingen met bijzondere diersoorten in een prachtige, natuurlijke omgeving.

Vrijwilligers verzorgen diverse educatieve activiteiten, begeleiden kinderfeestjes en geven rondleidingen. Zij halen hiermee geld op voor verschillende natuurbeschermings projecten.

De stichting verzorgt voor alle nieuwe vrijwilligers een opleiding zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Iedereen die ouder is dan achttien jaar, de Nederlandse taal beheerst en enthousiast is kan vrijwilliger worden in ZooParc Overloon. Een vrijwilliger is minimaal vier halve dagen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

Op zaterdagmiddag 25 november is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in ZooParc Overloon. Voor meer informatie of aanmelden e-mail stichtingwildlife@gmail.com.


3D-vingerafdruk als tastbare herinnering

Venray | Goemans uitvaartzorg presenteert binnenkort een nieuw product, als tastbare herinnering en ter decoratie van een ruimte. Het gaat om een vloer- of wandtapijt met daarin een in reliëf verweven vingerafdruk van een overleden dierbare. Deze afdruk is uniek en staat symbool voor iemands identiteit en persoonlijkheid.

"Ons fingerprintcarpet is een nieuw concept in de uitvaartbranche", aldus Wilbert Goemans. "Na het verlies van een dierbare zoeken nabestaanden vaak troost in herinneringen. Hoe mooi is het dan als het een tastbare herinnering is. Daarom zijn wij destijds gestart met het vervaardigen van 3D hand- en gelaatsafdrukken. Daarna volgde onze uitgebreide collectie van herinneringssieraden en nu dus het tapijt met de vingerafdruk. Dit karpet legt iemands laatste aanraking vast op een unieke, warme manier; het is letterlijk zacht en aaibaar en brengt warmte in het interieur. Het mooie van dit tapijt is dat het herkenbaar is als herinnering voor de eigenaar en misschien enkele naasten. Voor anderen is het een sfeervol tapijt. Dat maakt het minder beladen en geeft nabestaanden de mogelijkheid in alle rust de tastbare herinnering aan hun overleden dierbare te koesteren."

Het fingerprintcarpet is te gebruiken als wand- of vloerkleed. Het is beschikbaar in diverse formaten en in 12 standaardkleuren maar kan in iedere gewenste kleur worden uitgevoerd.

De vingerafdruk wordt met een speciale techniek verwerkt in het tapijt, waardoor het geheel een abstracte, prettige uitstraling krijgt.

Meer informatie over dit nieuwe concept is te vinden op http://www.goemansuitvaartzorg.nl/Fingerprintcarpet.


Kerst Inspiratie Avond bij Intratuin Venray

Venray | Intratuin Venray is al helemaal klaar voor Kerstmis en kan niet wachten om bezoekers te inspireren met de nieuwste trends en mooie producten. Kom daarom naar de Kerst Inspiratie Avond op woensdag 22 november van 18.00 tot 21.00 uur.

Er zijn verschillende activiteiten, zoals de workshops Eucalyptus krans, ster van mos of kerstkokodama maken. Daarnaast zijn er diverse demonstraties, komt de kerstelf een kerstgroet brengen en uiteraard is er muziek en ontbreekt ook de culinaire verwennerij niet. Gedurende de Kerst Inspiratie Avond zijn er diverse workshops. Volwassenen kunnen aan de slag met een metalen ring en diverse soorten euchalyptus om een hippe groene krans te maken. Met mos, baboe en lichtjes maak je een eigen groene Kerstster. Of toch liever voor de kerstkokodama met een corokia erin? Opgeven voor de workshops kan bij de servicebalie van Intratuin Venray.

Intratuin Venray geeft kerstliefhebbers dit jaar op een wel heel bijzondere wijze een voorproefje van Kerstmis. Met de actie Win een magisch Kerstdiner kunnen kerstfanaten nu al geheel in kerstsfeer komen met een totaal verzorgd kerstdiner is samenwerking met restaurant De Boogaard in Geijsteren. Een betere plek om inspiratie op te doen en je alvast onder te dompelen in het kerstgevoel, is er niet. Wil je kans maken? Kijk dan op www.intratuin.nl/Kerstdiner en schrijf je in.

Intratuin Venray, Langstraat 133 in Venray.


Comedia zoekt versterking

Leunen | Toneelvereniging Comedia uit Leunen brengt ieder jaar in maart twee weekenden een toneelstuk op de planken.

Van september tot maart wordt er iedere woensdag van 19.30 tot 22.30 uur gerepeteerd voor de uitvoeringen. De verenging is nog op zoek naar nieuwe leden tussen de 18 en 88 jaar. Ook decorbouwers zijn welkom. Kom eens kijken tijdens een repetitie of neem contact op met secretaris Hay Voermans via e-mail hayvoermans@gmail.com.