De Peelstreek

Ysselsteyn | Museum De Peelstreek in Ysselsteyn sluit op zondag 19 november het seizoen 2017 af.

Bij gelegenheid hiervan verzorgt Liedertafel Venray een tweetal optredens. Vanaf 14.00 uur treedt de liedertafel op in een tweetal blokken van ongeveer een half uur. Liedertafel Venray heeft zeventien leden en bestaat naast zangers uit een accordeonist en een gitarist. De tafel staat onder leiding van dirigent Jac Janssen en het repertoire bestaat onder meer uit zeemansliedjes.

St.-Nicolaastocht

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden uit Merselo houdt op zondag 26 november haar jaarlijkse St. Nicolaastocht.

Om 13.00 uur begint St. Nicolaas met zijn pieten aan de route van 5 kilometer. De startplaats is bij zaal Het Anker aan het Grootdorp 73 in Merselo. De wandeltocht voert door de omgeving van Merselo. Over bospaadjes en buitenwegen voert de tocht via het gebied Kempkesberg naar De Rouwkuilen. Daarna lopen de wandelaars richting Weverslo en passeren ze de Weverslose berg, het hoogste punt van Venray en omgeving. De starttijden en de diverse afstanden: 20-15 kilometer start 9.00 tot 12.00 uur, 10 kilometer start 9.00 tot 11.00 uur en 5 kilometer start 9.00 tot 13.00 uur.