Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Kemmerekoor eert Jeanne Elbers

Geijsteren | Tijdens de ledenvergadering van het Kemmerekoor is sopraan Jeanne Elbers-Vennekens gehuldigd vanwege haar 40-jarig jubileum. Voorzitter Monique van Nispen speldde haar de bijbehorende zilveren noot op.

Jeanne Elbers-Vennekens werd samen met haar moeder en zussen Gerry en Maria lid van het koor toen zij achttien jaar was. Sef Adams, voor wie zij veel bewondering had, was destijds dirigent.

In de jaren '80 werd hij opgevolgd door Hans Nooyens die ook dirigent was bij kamerkoor Contrast. Samen met zus Gerry is zij hier nog steeds lid van.

Jeanne, een liefhebster van klassieke muziek, heeft in die jaren zangles gevolgd bij Lia Ligthart en later bij Mimi Nicolescu. Het Kemmerekoor was in de periode Adams heel actief en maakte concertreizen naar Antwerpen, Gent en Echternach.

Na een time-out van enkele jaren vanwege haar gezin, werd ze in 1998 weer actief zingend lid. Haar man Ger had ondertussen samen met enkele leden de musical Liefde zonder grenzen geschreven. Het was een samenwerkingsverband met de stichting SOS. Ze vertolkte daarin de rol van Roos die verliefd werd op de Javaanse Rawi.

Het stuk werd in Geijsteren en Meerlo op de planken gebracht. Bijzonder was dat kostuums, decors en verdere attributen allemaal door de eigen leden waren gemaakt.

Tijdens haar lidmaatschap vervulde ze, met verve meerdere functies binnen het koor zoals bestuurslid, penningmeester en was ze lid van de muziek- kleding- en kascommissie.

Ook nu nog is ze binnen het koor bezig voor de diverse acties zoals de creamarkt. Volgend jaar gaat ze in kleine groepjes deelnemen aan de feestelijke optredens bij het vijftigjarig jubileum.