Volharding 2 verslaat BVV'27

Volharding 2-BVV'27 2-1 (1-0).

Doelpunten: 15. Kas van den Bosch 1-0; 70. Kevin Reijnders (strafschop) 2-0; 85. Joost Wijnhoven 2-1.

VIERLINGSBEEK | Het tweede elftal van Volharding heeft de derde bekerronde bereikt. De Vierlingsbekers wonnen donderdag thuis met 2-1 van BVV'27.

Volharding 2 bezet de derde plaats in de reservehoofdklasse terwijl de Blitterswijckers aan kop gaan in de vijfde klasse E. De Volharding-reserves schakelden in de eerste ronde al verrassend derdeklasser Stormvogels uit.

Na een kwartier zette Kas van den Bosch de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Volharding 2 was sterker maar de Blitterswijckse vijfdeklasser bood goede tegenstand. De geel-zwarten kregen voor de pauze twee goede kansen via Joey Gelden en Joost Wijnhoven. In de 70e minuut werd een overtreding van BVV-verdediger Jens Arts bestraft met een penalty. Kevin Reijnders schoot raak vanaf de elfmeterstip: 2-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Joost Wijnhoven de aansluitingstreffer: 2-1. De geel-zwarten zetten nog aan voor een slotoffensief maar de Vierlingsbeekse defensie hield stand.


Prijs voor BVV'27?

BLITTERSWIJCK | BVV'27 is nog één horde verwijderd van de eerste periodetitel in de vijfde klasse E. Als de Blitterswijckers zondag de lastige uitwedstrijd tegen runner-up America in winst omzetten, dan is de eerste prijs van het seizoen binnen.

Het is veertien jaar geleden dat BVV'27 voor het laatst een periodetitel won. In het seizoen 2003/04 eindigden de geel-zwarten met trainer Pieter Delauw als tweede in de zesde klasse F. Van het elftal van toen is er niemand meer bij. Topschutters waren Johan Speijcken en de broers Ralph en Roger Wolters. Ook de huidige voorzitter Maurice Wolters maakte deel uit van het team dat in de nacompetitie voor promotie sneuvelde tegen EWC en VIOS.

Na dat succesvolle seizoen ging het bergafwaarts. Na een tweejarig verblijf in de recreatieve klasse (2009-2011) krabbelde het geel-zwarte vaandelteam weer op. Er stond een nieuwe lichting voetballers op. Onder leiding van de ervaren trainer Jef Vels gingen de prestaties zienderogen vooruit.

Vorig seizoen eindigde BVV'27 als vijfde en viel net buiten de prijzen. De geel-zwarten voeren nu de ranglijst aan. De periodetitel ligt in het verschiet maar de concurrentie is groot. Ook SV United en Lottum zijn nog in de race. Beide clubs treffen elkaar zondag in Wanssum. De nummer vier America verkeert net als BVV'27 in de winning mood.