Venray sneuvelt tegen Gemert

Venray-Gemert 1-3 (0-2).

Doelpunten: 17. Ruben Rodrigues 0-1; 25. Joost Habraken 0-2; 56. Jeroen Vullings 1-2; 85. Ralf Kemper 1-3. Scheidsrechter: De Goeij. Toeschouwers: 150. Gele kaart: Dennis Groen (Gemert).

SV Venray: Stiphout; Wismans, Keijzers (82. Kleuskens), Van Dijck en Jesse Peeters; Jarno Peeters, Van Mil en Willemse; Vievermans, Vullings en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray verloor donderdagavond de bekerwedstrijd tegen Gemert met 1-3. Het was het duel tussen de nummer negen van de eerste klasse D en de koploper uit de hoofdklasse B. Door de winst bereikte Gemert de derde ronde.

De rood-witten traden bijna in dezelfde opstelling aan als vier dagen eerder voor de competitie tegen Schaesberg (4-1 winst). Spits Dimitris Touratzidis ontbrak vanwege een korte vakantie naar Parijs. Jeroen Vullings was zijn vervanger. In de eerste helft was het niveauverschil duidelijk zichtbaar. Vanaf de aftrap bestookte Gemert het Venrayse doel in de hoop snel op voorsprong te komen. In de eerste zes minuten moesten de Venraynaren al vijf hoekschoppen weggeven.

Na een kwartier kon Venray gevaarlijk uitbreken. Uit een steekbal van Jeroen Vullings ging Bram Vievermans alleen op het doel af maar hij strandde op de sterk keepende Sven van Ommeren. Vlak daarna nam Gemert de leiding. Topschutter Ruben Rodrigues kreeg even de ruimte en hij haalde doeltreffend uit: 0-1. De thuisploeg kwam nauwelijks onder de druk vandaan en in de 25e minuut verdubbelde Gemert de voorsprong. Joost Habraken schoot raak vanaf de rand van de zestien: 0-2. Pas richting het rustsignaal leefde Venray op. Het offensiefje vlak voor de thee leverde nog een kans op voor Jarno Peeters maar hij raakte de bal verkeerd.

In de tweede helft beet de Venrayse ploeg veel meer van zich af. Het voor rust zo oppermachtige Gemert raakt het overwicht kwijt. Venray zocht brutaal de aanval en vooral Bram Vievermans stichtte met zijn acties veel gevaar. In de 56e minuut leverde de opgekomen rechtsachter Jordy Wismans een prima voorzet af die door Jeroen Vullings werd binnengekopt: 1-2. Venray kreeg vleugels en Gemert had soms pittige overtredingen nodig om overeind te blijven. Arbiter De Goeij hield het slechts bij één gele kaart. Tot groot ongenoegen van een handvol Venrayse supporters. De Goeij, die betaald voetbal floot, liet zich verleiden tot een reactie. "Hou je klep", beet hij terug.

Venray drukte door en een bekerstunt hing in de lucht. Armend Shala had twee keer de 2-2 op zijn schoen maar beide keren redde sluitpost Van Ommeren met een prima reflex. Ook tikte de goalie een kopbal van Jeroen Vullings net over de lat. Vijf minuten voor tijd sloeg Gemert via invaller Ralf Kemper toe (1-3) en strandde het Venrayse bekeravontuur.