Glutenvrije Piet

Overloon | Bij de intocht van Sinterklaas in Overloon zondag 19 november komt een bijzondere Piet mee: een glutenvrije Piet.

Kinderen die last hebben van glutenintolerantie en ziek worden van de gewone kruidnoot, kunnen bij hem hun pepernoten scoren. De actie is opgezet door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De pepernoten worden bij intochten in zeventien plaatsen uitgedeeld, maar de NCV is bezig dat aantal uit te breiden. De Glutenvrije Piet is voor de kinderen te herkennen aan een wit-groen vlaggetje met het logo van glutenvrij.nl erop. Kinderen die last hebben van glutenintolerantie kunnen op die website een tekening downloaden en zo ook een vlag maken. Hij weet dan precies aan welk kind hij het strooigoed moet geven.

Open Coffee Met

Horst | Beeldend kunstenaar Helmie van de Riet, eigenaar van Werkplaats Zonder Gum in Hegelsom, daagt ondernemers uit tijdens de aankomende editie van Open Coffee Met... Horst-Venray op dinsdag 21 november van 8.30 tot 11.00 uur in het Parkhotel in Horst. Elke onderneming vraagt een eigen vorm van creativiteit om onderscheidend te zijn. Geen idee hoe dat doet? Kom dan naar de Open Coffee. Van de Riet daagt ondernemers uit om de creativiteit in zichzelf aan te wakkeren.