'Staking in tbs-kliniek'

Oostrum | De cliënten van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum gaan op 25 november in werkstaking. Dat beweert de Bond voor Wetsovertreders. Bij de kliniek zijn geen signalen voor een staking binnengekomen.

"We wachten af. We hebben ook met de patiëntenraad gesproken en ook zij hebben geen signalen voor een staking gekregen. Op dit moment kunnen we dan ook niet inschatten wat er gaat gebeuren", laat een woordvoerder van De Rooyse Wissel weten.

Reden voor de staking is dat de overkoepelende organisatie TBS Nederland de Bond van Wetsovertreders (BWO) onlangs liet weten dat de BWO niet wordt gezien als gesprekspartner, omdat de klachtenprocedure in alle instellingen goed is geregeld. TBS Nederland gaat het gesprek met BWO alleen aan als de bond kan aantonen hoeveel cliënten er zijn aangesloten en als de bond kan onderbouwen welke klachten er binnenkomen vanuit de patiënten in de diverse tbs-klinieken.

De cliënten zouden op dus op 25 november het werk neerleggen. Ook gaan zij 's avonds op de grond zitten op het moment de deuren van de patiëntenkamers sluiten. De BWO zou de cliënten, die in staking gaan, compenseren voor het misgelopen geld.

"Het zou best kunnen dat er een kleine groep gaat staken. Voor een massale staking hebben wij geen aanwijzingen gekregen", besluit de woordvoerder van de kliniek. De BWO riep eerder op tot een staking, maar toen kwam er geen reactie van de bewoners van tbs-kliniek De Rooyse Wissel.