Afbeelding
Foto:

Souldiva in Mariakapel

Holthees | Simone Roerade, de absolute souldiva van Nederland, staat op zondag 19 november op het podium in de Mariakapel in Holthees.

Muziek om bij stil te zitten maakt Simone Roerade beslist niet. De 47-jarige zangeres toerde in de jaren negentig over de hele wereld met Candy Dulfer en haar Funky Stuff Band, van Amerika tot aan Japan.

Ze was een tijd een grote naam in Spanje, waar ze zelfs een nummer 1-hit scoorde. Na jaren van toeren met Candy Dulfer, Golden Earring, en andere grote namen is deze powerlady nu terug met eigen werk. Bijgestaan door drie geweldige muzikanten is er in deze kleine formatie extra veel ruimte voor de krachtige stem van Roerade. Haar muziek is een mix van soul, blues, funk, gospel en jazz. Zij doet met haar muziek denken aan het vroege werk van de Pointer Sisters. In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is er nòg meer ruimte voor haar stem, maar ook voor een scheurend hammondorgel, bespeeld door Rob Geboers. Het concert vindt plaats op 19 november in de Mariakapel te Holthees en begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 12,50 euro. Reserveren voor dit optreden kan via de website www.mariakapel.nl of telefonisch via 0478-636948.