Afbeelding
Foto:

Sociaal innovatief ondernemen

Venray | Manders Totaal is na de overname van Kateman in 2012 inmiddels een bekend gezicht in Venray.

De Overloonse ondernemer Wim Hillenbrink is samen met zijn compagnon Peter Sandbrink eigenaar van Manders Totaal, dat zijn hoofdzetel in Helmond heeft. Manders Totaal is een bedrijf dat naast schilderwerk alles aan de buitenschil van een gebouw onderhoudt en opwaardeert. Wim Hillenbrink is benoemd tot ambassadeur van Brabants Besten. Dit initiatief van Bert Pauli, gedeputeerde in 's-Hertogenbosch, is bedoeld om mensen die vooruitstrevend denken en handelen bij sociaal ondernemerschap in te zetten als ambassadeur voor een nieuwe manier van omgang met mensen binnen een bedrijf.

Bij Manders Totaal werkt een grote diversiteit aan mensen. "Bij ons krijgt iedereen een kans. Naast twee statushouders uit Syrië, Wajong-uitkeringsgerechtigden, herintreders en zij-instromers komen ook mensen met een relatief hoge leeftijd gewoon weer aan het werk bij ons. We zijn blij met deze erkenning vanuit 's-Hertogenbosch, maar ook erg trots op onze certificering voor de hoogste trede van de prestatieladder sociaal ondernemen", aldus Wim Hillenbrink. De werkvreugde treed volgens hem pas echt in als je iedereen gelijk stelt. Ongeacht de functie. "Dan gaat je bedrijf ineens heel anders draaien."

Foto: Wim Hillenbrink.


VieCuri Matinee

Venray | Gedeelde smart is halve smart: het is misschien een cliché, maar er zit een kern van waarheid in. Want door samen te zijn met de partner, familie, vrienden of mantelzorgers, herstellen mensen sneller en voelen ze zich beter.

De positieve effecten van samenzijn op onze gezondheid staan centraal tijdens het VieCuri Matinee op zondag 12 november. Naast lezingen zijn er diverse interessante activiteiten. VieCuri Matinee begint op zondag 12 november om 14.00 uur in restaurant ThuiZ en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom.

Tijdens deze bijeenkomst laat VieCuri inwoners uit de regio op een interactieve en laagdrempelige manier kennis maken met thema's als gezondheid, wetenschap, zorg en andere interessante onderwerpen.

Aanmelden is mogelijk via de website ww.viecuri.nl/matinee. Hierop is ook meer informatie te vinden, net zoals op www.facebook.com/VieCuri.