Afbeelding
Foto:

Thema Bomen in herfst en winter

Venray | Op zondag 19 november houdt IVN Geijsteren-Venray een publiekswandeling met als thema bomen in herfst en winter. Deze excursie over het terrein van St. Servaas start om 10.00 uur bij de parkeerplaats van de Aldi (D'n Herk 96) in Venray, het gemakkelijkst te bereiken via de Henri Dunantstraat. Deelname is gratis.

Rond 19 november hebben de meeste bomen hun blad verloren, hoewel een aantal ook nog wat herfstkleuren laat zien. Maar het is niet niet per se blad nodig om bomen te herkennen.

Op grond van vorm, schorsstructuur, knopvorm en kleur kunnen belangstellenden een heel eind komen.

Daarnaast komt door het ontbreken van het blad het silhouet van de bomen beter naar voren en wordt de aandacht als vanzelf naar andere kenmerken getrokken.

Tijdens deze wandeling lopen de deelnemers over het terrein van St Servaas.

De aanplant van bomen op dit terrein heeft grofweg in twee perioden plaatsgevonden en laat duidelijk een verschillende aanpak zien.

De oudste aanplanten dateren uit de periode rond 1900 en de tweede periode vond plaats rond 1960.

De gidsen laten de deelnemers verschillende mooie bomen zien en vertellen over de specifieke soort, naamgeving en typische kenmerken, maar vooral ligt de nadruk op het genieten van de schoonheid van de bomen in het najaar.