Dj Izzy is dit jaar genomineerd voor de Party Awards 2017.
Dj Izzy is dit jaar genomineerd voor de Party Awards 2017. Foto: Piet-paparazzi

"Ik geniet altijd!"

Venray | Dj Izzy uit Venray is dit jaar genomineerd voor de Party Awards 2017. In de categorie populairste party dj strijdt Izzy Meusen (37) met veertig andere dj's uit het hele land om de eretitel. De winnaars in de diverse categorieën worden op woensdag 29 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Studio 76 in Etten-Leur. "Natuurlijk is het een eer om genomineerd te worden."

Door Henk Lammen

Als kleine jongen was Izzy Meusen al gefascineerd door muziek. "Het opnemen en afspelen van muziek gebeurde in die tijd nog met cassettebandjes. Toen ik een jaar of vijftien was, draaide ik al. Vinyl platen. Je kocht platen en die draaide je." Op latere leeftijd was het duidelijk dat hij meer wilde gaan doen met muziek, zonder er zijn beroep van te maken. Hij had zijn klusjes als dj, betaald en onbetaald. Na zijn middelbare schoolopleiding aan het Raayland College in Venray ging hij in militaire dienst. De fascinatie voor muziek bleef en nadat hij in 2005 het soldatenpak uittrok, kwam zijn passie voor muziek draaien in een stroomversnelling. Hij trok de stoute schoenen aan en ging naar het Italiaanse Rimini, waar hij twee maanden aan een stuk draaide.

Voor hem betekende die ervaring een doorbraak. "Ik kreeg echt de smaak te pakken. Nam mezelf voor om het een jaar aan te kijken. Kreeg via boekingskantoren opdrachten. Het werd uiteindelijk een succes, waarop ik besloot om fulltime als dj aan de slag te gaan. Hoewel dat eigenlijk nooit de intentie is geweest. Je begint ergens aan zonder het idee om er je baan van te maken." Hij had zijn vaste thuisadres, De Koets in Venray, maar ook in Eindhoven was hij een graag geziene gast. Uiteindelijk bestreek hij heel Nederland, van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Enschede. "Het breidde zich als een olievlek uit, zonder echt reclame te maken", kijkt hij terug op die beginperiode. Nu is hij een gearriveerde dj met naam. Veelzijdig en inspelend op de wensen van het publiek. Hij verzorgt de muziek tijdens bruiloften en personeelsfeesten, van café tot discotheek. Hij draaide in geliefde, zomerse vakantieoorden als Lloret de Mar, Marmaris en Kos, maar ook skigebieden in Oostenrijk.

"Het was een enorm avontuur, maar ook een uitdaging"

Hij is ruim een week geleden teruggekeerd van een 'speciale missie'. Medio september was hij te gast in Afghanistan, eind oktober in Mali. In kampen draaide hij voor uitgezonden militairen. Voor hem als oud-militair, uitgezonden naar Irak, was het een geweldige ervaring. Een feest van herkenning ook. "Honderd procent, het was een enorm avontuur, maar ook een uitdaging. Het was fantastisch om te doen, precies wat ik ervan had verwacht. Alles is anders, het is een wereld van verschil met andere locaties waar je draait, maar je wordt wel meteen opgevangen. In geen enkel ander beroep is het wij-gevoel zo groot als onder militairen. Je bouwt meteen een band met hen op, ook als artiest. De reacties op de optredens waren fantastisch. Ik zou het zo weer doen." Waar hij ook draait, de liefde voor muziek is de gemeenschappelijke deler. Al merkt hij uiteraard wel verschillen met zijn beginperiode. "De muziek verandert, dus ook het publiek. Vroeger gingen de handjes de lucht in, was het één groot feest. Nu is het publiek iets meer statisch, is het ook een kwestie van zien en gezien worden. Maar waar ik ook draai, ik geniet altijd. Ik probeer altijd een sfeer te creëren door me aan te passen aan het publiek. Van dance tot top 40 en muziek uit de nineties. Ik draai alle stijlen."

Dj Izzy is door een vakjury genomineerd voor de uitverkiezing tot populairste party dj. Daarnaast zijn er in totaal elf categorieën als populairste party artiest, populairste party band, populairste party single en populairste party act. De verkiezing Party Awards is een initiatief van RDJ Productions in Etten-Leur en is jaren geleden in het leven geroepen vanuit een forum van dj's om meer aandacht te vragen voor de Nederlandse feestmuziek. Stemmen op dj Izzy kan via de website www.partyawards.nl of door een sms-bericht te sturen PA DJ Izzy naar 3010.